To je to što me zanima!

Bernardić: "Slovenija mora imati izlaz na otvoreno more"

Presuda arbitražnog suda usvojena je u duhu dobre europske prakse. Ono što će biti konačni sporazum i kako će se provesti - bilo da će biti više ili manje od arbitraže - ovisi o obje zemlje, kaže SDP-ovac
Vidi originalni članak

Šef SDP-a Davor Bernardić za vikend je boravio u Sloveniji gdje je dao i intervju za tamošnji Dnevnik u kojem je kazao kako smatra da bi Hrvatska i Slovenija svoje probleme trebale riješiti diplomatski, razgovorom, a kazao je i kako je arbitraža realnost. 

- Nijedan zdravorazumski sporazum nije problem za mene. Svjestan sam da je Slovenija, poput Hrvatske, pomorska država i da mora imati izlaz na otvoreno more. Presuda arbitražnog suda usvojena je u duhu dobre europske prakse. Ono što će biti konačni sporazum i kako će se provesti - bilo da će biti više ili manje od arbitraže - ovisi o obje zemlje. Najvažnije je u ovom trenutku zaštititi ribare koji rade na tom području i da i dalje nemaju problema u prekograničnom prometu - rekao je Bernardić.

DAVOR BERNARDIĆ: 'Vrijeme je da sa Slovenijom budemo partneri i prijatelji'

Davor Bernardić je u intervjuu kazao kako je „čvrsto uvjeren, da ako postoje pravi sugovornici, takva se pitanja brzo riješe. Jedina mogućnost za rješenje je da se pregovori vode među socijaldemokratskim vladama. Desničarske vlade problem sigurno neće riješiti jer on njima odgovara. Na taj način mobiliziraju svoje biračko tijelo. Što dulje taj problem postoji, dulje ga se uvlači u  svaku predizbornu kampanju."

Idi na 24sata

Komentari 304

  • opussave 10.04.2018.

    Nikada od tebe premijera, nikada. Kud sreće da SDP ima jednog Milijana Brkića, već bi davno osjetio njegovu cipelu na svojoj guzici.

  • zorana2 10.04.2018.

    Da ali onoliko koliko su imali u Jugoslaviji jer mi Hrvatska je vodila obrambeni rat nije bila agresor u toj bivšoj Jugoslaviji jer ako ste se u saboru digli svi skupa sa Jadrankom Kosor onda ste izdali državne interese kao i sa naftom

  • Dalibor0704 10.04.2018.

    Mislim da i Austrija, Mađarska, Srbija, Češka i Slovačka moraju imati izlaz na more, pa idemo raspalcelirati HR i svakome dati koridor. Ovaj je stvarno bolestan. Ako toliko voli Sloveniju, neka ode tamo i vrati HR putovnicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare