To je to što me zanima!

Bero apsolutist: Tko u SDP-u razmišlja drugačije, ide na led

Kad je šef SDP-a ponudio svoju ostavku koju je uvjetovao drugim ostavkama, pa još jednom ostavkom, prvo je trebalo uzeti vremena za dešifriranje
Vidi originalni članak

Ja ću dati ostavku na mjesto zastupnika u Saboru. Poručio je u nedjelju šef SDP-a Davor Bernardić članovima nakon 12-satne sjednice Glavnog odbora na kojoj se razgovaralo o krizi stranke i suspenziji četiri člana.

POBJEGAO OD NOVINARA Bernardić nakon suspenzija: ''Najvažnije je zaštititi SDP''

No rečenica tu nije završila. Dakako, postoji uvjet.

- Ja ću otići iz Sabora ako i vas 23 date ostavke na saborske dužnosti. A kad vi date ostavke, onda ću ja dati ostavku na mjesto predsjednika stranke - rekao je Bernardić, što su mnogi ocijenili suludim.

A na ovih 23 misli na one koji su, podsjetimo, potpisali i uputili mu, zajedno s još 67 članova, pismo u kojemu ga mole da odstupi s mjesta predsjednika. Mnogi su odmah zaključili i kako Bero ovim potezom radi u korist HDZ-a. Naime, kad bi 23 zastupnika dala ostavke, ne bi svi njihovi zamjenici došli iz SDP-a, nego iz stranaka koje su činile Narodnu koaliciju, s kojom su izašli na parlamentarne izbore. To bi značilo da bi ušlo još HNS-ovaca, koji su tad bili sa SDP-om u koaliciji, a time bi se samo ojačala vladajuća koalicija, jer je HNS sad u koaliciji s HDZ-om.

DRAMA U SDP-U Suspendirali Grbina, Babića, Zmajlovića i Hajdaša Dončića

Bero je na odboru suspendirao i Peđu Grbina, Sinišu Hajdaša Dončića, Vedrana Babića te Mihaela Zmajlovića, privremeno na dvije godine, zbog istupanja u javnost i iznošenja kritika na račun vodstva stranke te ih lišio svih stranačkih i članskih prava. Što znači da ova četvorka iduće dvije godine ne može apsolutno ništa, niti u govoriti u ime stranke, niti biti kandidati na ikakvim izborima, niti išta mogu birati.

Grbin je poručio kako je uvjetovana Berina ostavka populistički pokušaj bacanja magle i okretanja teze jer nisu tražili od njega ostavku na mjesto u Saboru, nego s mjesta predsjednika.

- Mi ćemo dati ostavke, naše mandate, jedino novom vodstvu stranke - rekla je četvorka.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • MarijanGrdašić 19.07.2018.

    Koje klanje i kraj SDP a

  • histria0@yahoo.com 18.07.2018.

    E moj Bero, sve tjeraš na led - sebe ćeš otjerati pod led.

  • 18.07.2018.

    Svi glasači SDP-a: na koljenima molimo Milanovića da se vrati i sredi ovog balavca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare