To je to što me zanima!

'Beskorisni pijuni': Političari u obilasku poplavljenih područja

Oni, naravno, nemaju moći zaustaviti rast rijeka niti čarobni štapić da bi sanirali štetu nastalu od poplava. Zbog toga često izgledaju kao "beskorisni pijuni"
Vidi originalni članak

Od političara, pogotovo onih istaknutijih, često se zahtijeva da obiđu poplavljena područja, a ne učine li to, pljušte prozivke sa svih strana. Upravo zato predsjednici, premijeri, gradonačelnici, župani i ostali navlače gumene čizme i kišne kabanice i sa svojom svitom kreću u pohod.

Kad dođu na ugrožena područja, naravno, nemaju moći zaustaviti rast rijeka niti čarobni štapić da bi sanirali štetu od poplava. Zbog toga često izgledaju kao "beskorisni pijuni" koji šeću i bulje u nabujale rijeke. 

Krunoslav Petrić/PIXSELL

Kad odu svi problemi ostaju, ali stanovništvo se uvijek nada da će svoj moć i utjecaj iskoristiti da bi im pružili pomoć.

Pogledajmo kako izgledaju naši političari u obilascima poplavljenih područja, od juga do sjevera, od istoka do zapada.

Ivica Galović/PIXSELL

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Duško Mirković/PIXSELL

Ivica Galović/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Davor Javorović/PIXSELL

Ivica Galović/PIXSELL

Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Dominik Grgurić/PIXSELL

Ivica Galović/PIXSELL

Idi na 24sata

Komentari 64

  • bajica1009 19.10.2015.

    Mnogi gradovi i opčine i sada nedovoljno koriste sredstva od komunalne naknade ili taj novac utroše u nogometne ili druge klubove aa glasači se javljaju jedino kad budu poplavljeni. Kako vidimo zadnju fotografiju gradonač. Duspara kako je obilazio poplavljeno naselje kojeg je uzrok začepljenje odvodnih kanala, zatrpavanje potoka i gradnja kuća gdje je nikada nije bilo, ali je iz tog razloga i zemljište bilo jeftino, tako su općine ostale bez vočnjaka ali sa 1000 novih kuća koje su izgrađene neplanski a velika večina ni danas ne plača kaomunalnu i nije priključena na kanalizaciju iako je izgrađena. Da to je naša stvarnost i pitam se jesu li premijer i ministri dužni voditi brigu ako je ne vode opčinski i županijski političari koje usput ovi prvi ne mogu ni ukoriti, nešto debelo SMRDI U OVOJ ZEMLJI prije vlade.

  • Anga50 19.10.2015.

    trose lovu bezveze.... bolje da ju daju tim jadnim ljudima...

  • bajica1009 19.10.2015.

    Plačamo sve ovo vrijeme nerad HDZ vlasti od Tuđmana pa naovamo jer su razbili Planske institucije po gradovima i šire a što je iniciralo gradnju gdje tko hoće. neodržavanje kanala. zatrpavanje potoka i neodržavanje sustava odvodnje. Sada je teško nadoknaditi i izravnati postojeće stanje jer jednostavno nema dovoljno novca za sve potrebe. Mislim da je ostao veliki novac iz fondova nakon poplava po EU zbog teškog i sebi dopadnog sustav Hrvatskih voda i sada ekstremne padaline naprave to što imamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare