To je to što me zanima!

Beskućnik pronašao ruksak sa 17.000 kn i vratio ga vlasniku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Liječeni alkoholičar Dave Talley koji je ostao bez kuće vratio je vlasniku ruksak s novcem. Kaže da ne bi mogao živjeti sam sa sobom da je napravio pogrešnu stvar
Vidi originalni članak

Američki beskućnik Dave Talley (49) iz Arizone pronašao je ruksak na željezničkom kolodvoru u kojem je bilo 3300 dolara i vratio ga presretnom vlasniku. Liječeni alkoholičar i ovisnik, koji je zbog dugova ostao bez kuće,  živi na ulici već 11 godina. Bio je u iskušenju da ga zadrži pogotovo jer je potrošio zadnji dolar na dio za bicikl.

- Mislim da ne postoji čovjek koji ne bi pomislio da zadrži novac - rekao je. Ipak, predao ga je Stephenu Sparksu koji radi u lokalnom skloništu za beskućnike. U ruksaku su našli USB stick na kojem je bio životopis Bryana Belangera. Student je nosio gotovinu jer je planirao kupiti auto.

- Ovo je najbolja stvar što mi se ikada dogodila. Nakon pet dana izgubio sam svaku nadu da ću ikada više vidjeti novac - rekao je Bryan i dodao kako vjeruje da je naučio dobru lekciju, piše Daily Mail.

- To nije bio moj novac. Nisam ga ja zaradio - rekao je beskućnik.

- Treba vjerovati u ljude - dodao je Bryan koji je dao Daveu nagradu. Bryanova majka nazvala je lokalne novine The Arizona Republic i ispričala nevjerojatnu priču. Nakon toga više desetaka ljudi došlo je Daveu kako bi mu čestitali na dobrom djelu i ponudili mu novac. 

Dave, kojemu su oduzeli vozačku dozvolu 1999. godine zbog vožnje u pijanom stanju, nije popio ni kap alkohola od 2003. godine. Još je dužan zbog nesreće koju je tada prouzročio. Međutim, nije požalio zbog odluke.

- To nije bio moj novac, nisam ga zaradio. Ne bi mogao živjeti sam sa sobom da sam učinio pogrešnu stvar - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • jascx 21.11.2010.

    Kakav lik, pa zato i je beskučnik !!:D

  • fender01 21.11.2010.

    ..neka bude spokojan, ovim djelom čeka ga kraljevstvo nebesko.

  • smijesni40 21.11.2010.

    joj kolko tu licemjera ima,strasno..sad su svi ovdje vratili novce,novcanike..a pola vas laze..ovi koji se tu najvise pijene na komentare sigurno nisu vratili novce,nego ga brze bolje spremili u dep,i fiju da ih ko ne vidi..a tu sad glume postenjacine..

Komentiraj...
Vidi sve komentare