To je to što me zanima!

Beskućnik s Jaruna zimu će provesti u svom novom domu

Vidjevši prilog o tužnoj sudbini beskućnika Čede Kolaka, obitelj Erceg odlučila mu je pomoći i pokloniti svoju kamp kućicu. Hladne dane više neće provoditi u trošnoj baraci
Vidi originalni članak

Za tužnu sudbinu zagrebačkog beskućnika Čede Kolak javnost je doznala prije nekoliko dana  u dnevniku RTL televizije, a njegove suze ganule su mnoge. Prilog je gledao i Maro Srezović koji je neposredno prije na društvenoj mreži Facebook pokrenuo stranicu “Srce s ulice” želeći pomoći beskućniku koji živi ispred njegove kuće.

Nakon što je apel za pomoć objavio na Facebooku, javili su se mnogi dobri ljudi koji su Čedi donirali drva za ogrjev, agregat za struju, električno kuhalo, mali hladnjak, zimske cipele broj 42, termočarape, vreća za spavanje, hrpa hrane u konzervi.

Oitelj Erceg iz Dubrave pobrinula se da Čedo više hladne zimske dane ne provodi u trošnoj baraci uz Jarunsku cestu i poklonila mu kamp kućicu, koja je stajala u njihovu dvorištu. Na vijest o akciji odmah je reagirala i predsjednica uprave Zagrebački holding, odnosno podružnice ZET i Zagrebačke ceste svojim tegljačem s labudicom organizirale su prijevoz.

U petak su mu  dovezli kućicu, a  Čedo je i sam pomogao u namještanju.

"Bit će mi toplije nego tamo. Ne bojim se zime, sad je ovo jače i toplije", priča Čedo i dodaje kako mu ova gesta puno znači i da je napokon sretan. 

Sada će konačno moći popiti kavu u kakvom-takvom domu s ponekim prijateljem koji mu dođe u posjet. Danju će i dalje odlaziti u dnevni boravak za beskućnike koji vodi udruga Dom nade. Tamo je Maro Srezović upoznao još jednog beskućnika - Vladu, za kojeg su nabavili još jednu kamp-kućicu.

- Moramo samo organizirati prijevoz, kućica je u Karlovcu - kaže Maro Srezović. 

Idi na 24sata

Komentari 90

  • bbbdado 17.01.2017.

    Hvala dobrim ljudima

  • talman 15.01.2017.

    Neka mu je bolje

  • StjepanValjak 14.01.2017.

    Za 7 dana nebu više hiže,prodal bu ju za rakiju

Komentiraj...
Vidi sve komentare