To je to što me zanima!

Besplatan studij energetike u Sloveniji za hrvatske studente

Prvi rok za prijavu je do 5. ožujka 2012., a priliku za besplatno studiranje dobit će 12 hrvatskih studenata koji će se za smještaj i hranu morati sami pobrinuti
Vidi originalni članak

Hrvatski studenti zainteresirani za energetiku mogu besplatno studirati na Sveučilištu za energetiku u slovenskom Velenju.

Voditeljica referata za studentska pitanja Nataša Sokač poručila je da su sve godine studija besplatne, a stječe se naziv diplomiranih inženjera energetike, piše Večernji list. U petak će se na Sveučilištu organizirati Dani otvorenih vrata, a prvi rok za prijavu traje do 5. ožujka. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na stranici www.vpis.uni-mb.si.

Priliku za besplatno studiranje dobit će 12 hrvatskih studenata, a glavni kriterij odabira bit će rezultati na maturi i završne ocjene iz bilo koje četverogodišnje srednje škole.

Studenti se sami moraju pobrinuti za smještaj i hranu. Na raspolaganju imaju hotel ili 'Mladinski center' udaljen dva kilometra od fakulteta. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • R1002667 08.02.2012.

    Nisu, bez brige ;), ja sam sad trenutno na trecoj godini upravo tog Fakulteta, kad sam se ja upisao prije tri godine bio sam jedini hrvat u toj generaciji, bilo je srba, crnogoraca, bosanaca i naravno slovenaca =) Sad sam treća godina UNI ( u hrvatskoj znanstvaenog ) usmjerenja, studij je bolonjski, tri godine do diplome i tada vecina odlazi na jos dvije i zavrsavamo kao magistri energetike. Područje znanja koje pokrivamo je široko, raspored je takav da često sijedimo od osam do osam , i dešava se da prijepodne slušaš tipično strojarstvo a poslijepodne elektrotehniku, informatiku, matematiku. Uglavnom, nije kao kod nas na FER-u gde imas samo elektrotoenergetiku, ili na FSB-u gde imas samo elektro strojarstvo. Nisam imao nikakvih problema do sada a niti necu, a oni narod ko narod, svi smo jednaki, i niko ne voli da ga netko podbada.... Inace sam iz Međimurja tako da sam slovenski brzo polovio, a i starijim profesorima nije problem pricat hrvatski, kod mlađih se nađe kojima bas i nede, al kazu da su naucili iz crtica na HRT-u kad su bili dijeca ;)

  • car13 07.02.2012.

    pa kad su slovenci pobjegli iz eu u australiju !

Komentiraj...
Vidi sve komentare