To je to što me zanima!

Besplatni zdravi obroci za svu djecu od iduće školske godine

DOBRO ZA DJECU I POLJOPRIVREDNIKE: EU će financirati 90 posto programa distribucije voća i povrća u školama, ostalih 10 posto ići će iz hrvatskog proračuna
Vidi originalni članak

Europska komisija predložila je nacionalnu raspodjelu 150 milijuna eura iz sredstava EU-a za program distribucije voća i povrća u školama u razdoblju od 2015. do 2016. godine, a ovog tjedna države članice EU prijedlog su i prihvatile. 

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir najavila je da će besplatne zdrave obroke u školama imati i hrvatska djeca. EU će financirati 90 posto programa, a ostalih 10 posto ići će iz hrvatskog proračuna. 

Cilj ovoga programa je u školama dijeliti porcije voća i povrća djeci u 25 država članica koje sudjeluju u programu (sve osim Švedske, Finske i Velike Britanije), javlja Dnevnik.

- Zalažem se da domaći i svježi lokalni proizvodi budu distribuirani u škole jer je to dobro za djecu, ali to je dobro i za hrvatske poljoprivrednike - rekla je Petir.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Ksenija Matejcic 19.03.2015.

    Sve vrste povrća su dodatak obroku (zdravom), a voće je užina/desert (ili kako već to netko naziva) - tako da ja nisam baš najbolje shvatila da je ovaj bombastičan naslov nekakav "bingo" za našu gladnu djecu, već jedno u nizu mazanje očiju javnosti i trošenje novca za ........ i zapravo - uzaludna sva naša komentiranja kada njih i onako nitko od mjerodavnih ne čita niti ih zanimaju.....

  • beejesan 19.03.2015.

    Voće i povrće je obično dodatak obroku, a ne kompletni obrok.

  • fanny5 19.03.2015.

    Još je pitanje što djeca misle o voću i povrću kao obroku? :(((

Komentiraj...
Vidi sve komentare