To je to što me zanima!

Beus Richembergh: Prestanite zastrašivati svoje zaposlenike

Saborski odbor za informiranje, informatizaciju i medije zaključio je danas kako se hitno treba donijeti novi zakon o HRT-u i riješiti kriza upravljanja na državnoj televiziji
Vidi originalni članak

Pozivam upravu HRT-a da prestane zastrašivati svoje najdarovitije zaposlenike, a njima poručujem da izdrže dok ne riješimo situaciju, rekao je na sjednici saborskog Odbora za medije HNS-ovac Goran Beus Richembergh. Predsjednik Odbora Branko Vukšić u Sabor je pozvao Sanju Mikleušević Pavić i Roberta Zubera kako bi umjesto predsjednice ogranka HND-a Elizabete Gojan, koja je na bolovanju nakon što je dobila opomenu pred otkaz zbog intervjua u kojem je prozvala vodstvo kuće, izvijestili o stanju u na HRT-u. 

Mikleušević Pavić istaknula je da zaposlenica pravne službe HRT-a Silvija Žužul proživljava pravu torturu otkad je na sjednici Nadzornog odbora upozorila na nepravilnosti u poslovanju. 

- To je sposobna mlada žena koja je nadređene upozorila da besposleno sjedi dok se angažiraju odvjetnička društva - istaknula je Mikleušević Pavić. Potpredsjednica ogranka HND-a pojasnila je da HRT koristi usluge čak 24 odvjetnička ureda, a za odvjetničko mišljenje putem maila plaćali su i po 7000 kuna. 

Žužul je dobila opomenu pred otkaz, a doživjela je i napad od strane šefa pravne službe Dine Paškova, koji je navodno bio alkoholiziran. HRT je priznao kako mu je u ponedjeljak u 14.30, par sati nakon incidenta, izmjereno 1,16 promila u krvi, ali tvrde da u to vrijeme nije bio na poslu. HRT-ovo povjerenstvo utvrdilo je i kako šef pravne službe nije na mladu pravnicu bacio stolicu, već je stolicom lupio u pod. 

Goran Beus Richembergh iznio je kako je HRT jednom odvjetničkom društvu za svega tri fakture platio 5 milijuna kuna, a javnom bilježniku za jednu fakturu 1,3 milijuna kuna. Članovi saborskog odbora za medije, među kojima na ovoj sjednici nije bilo HDZ-ovaca, složni su u nezadovoljstvu radom uprave HRT-a, a komentirali su i kako uprava radi što hoće jer zna da je po sadašnjem Zakonu o HRT-u ne mogu smijeniti oni, već Programsko vijeće i Nadzorni odbor HRT-a koji su u rasulu. 

- Tražit ćemo hitno donošenje novog zakona - rekao je predsjednik odbora Branko Vukšić. Odbor za medije zaključio je kako više ne traži samo smjenu ravnateljice Hine Smiljanke Škugor Hrnčević, već i cijele uprave državne novinske agencije jer su nezadovoljni njihovim radom.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • NERA7agraM 11.05.2012.

    Pošteni, stručni i moralni uvijek nastradaju od lopova, kriminalaca, ucjenjivača....Žao mi je ovih novinara jer su odlični ali, istina je zabranjena zbog istine i nadležnom Nadzornom odboru Agencije Alan o lopovluku, zlostavljanju, kriminalu, zlouporabi položaja i ovlasti direktora te državne agencije brigadira IVICE NEKIĆA , osoba koja je o tome obavijestila nadležne je od IVICE NEKIĆA dobila otkaz, bez opomene umjesto njegova ljubavnica (tzv.tajnica) NEVENKA PLIVELIĆ! I, sada? Skupština Agenmcije Alan se boji direktora Nekića! Što to znači? Boje se lopova, seksualnog zlostavljača;-svi znaju i svi imaju širom zatvorene oči !

  • mazaluna 11.05.2012.

    Mene zanima da li u ovoj državi ima netko tko je sposoban organizirati zakonski i normalan rad na toj TV.Mi plačamo,oni nas tužakaju,smjenjuju ljude koje bi mi gledali i koji su sposobni i dovode svoje jadnike sa malih TV koji su sretni kaj su uopće tamo/međimurci)A kaj se tiće pravne službe za utjehu ovima sa TV hrvatski telekom je to napravio prije par godina,ugasili su pravne službe i sve dali /nesposobnim) odvjetnicima za ogromne novce.

  • branjo 11.05.2012.

    Meni stvarno nije jsno da ne postoji neki zakon koji bi ovakovo stetocinjastvo kaznio. Pozurite sa tim .... zakonom, ali vec sad bi se mogao USKOK pozabaviti upravom HTVa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare