To je to što me zanima!

Beuka uhitili jer je sklapao poslove s Nevenkom Jurak

Darka Beuka, člana uprave i bivšeg direktora Hrvatskih šuma, uhitili su u utorak. Sumnjiče ga za zlouporabu položaja i ovlasti u poslovanju
Vidi originalni članak

Darko Beuk, član uprave Hrvatskih šuma, uhićen je zbog nepravilnosti u poslovanju te državne tvrtke dok je bio predsjednik uprave, a uhićenje je povezano sa slučajem Fimi Media . Beuk je kao HDZ-ov kadar na čelu Hrvatskih šuma bio od 2004. do 2008. godine.
- Možemo jedino potvrditi da je Beuk, član uprave, uhićen i da je policija pretražila njegov ured. U tijeku je policijska istraga pa o razlozima uhićenja ne možemo govoriti - rekla je za 24sata glasnogovornica Hrvatskih šuma Ivana Šarić.
Neslužbeno doznajemo da je Beukovo uhićenje povezano sa slučajem Fima-Media, čija je vlasnica Nevenka Jurak osumnjičena za nezakonito poslovanje s više državnih tvrtki i naplaćivanje fiktivnih računa za nepostojeće usluge, čime je navodno izvukla 16,5 milijuna kuna. USKOK sumnja da je Beuk kao čelnik Hrvatskih šuma na poticaj Nevenke Jurak i njezine zaposlenice Anite Lončar Papeš zlouporabio položaj. Zbog te afere Beuk je ispitan još početkom godine. Predsjednik uprave Hrvatskih šuma Darko Vuletić krajem 2009. potvrdio je da USKOK i DORH istražuju tu državnu tvrtku. Na meti su im bili javna nabava iz 2005. i 2006. te lovišta kojima gospodare Hrvatske šume. Navodno su poslove od nekoliko desetaka milijuna kuna “lomili” na manje kako bi izbjegli javni natječaj.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • vinine 07.09.2010.

    tužno

  • Tuga_i_Buga 07.09.2010.

    A kradezeom protiv Hrvatske! Idemo dalje!

  • be yourself 07.09.2010.

    Skupo su nas te Nevenke koštale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare