To je to što me zanima!

Bez Adventa i dočeka na Korzu, ali Riječanima ostaje vatromet

Ove godine neće biti dočeka Nove godine na Korzu, no 31. prosinca u ponoć bit će organiziran vatromet, a građani se pozivaju da ga prate iz svojih domova i ne okupljaju se u gradu
Vidi originalni članak

Zbog novih epidemioloških mjera koje je jučer najavila Vlada, u Rijeci ove godine neće biti niza uobičajenih manifestacija koje su pratile prosinac i blagdansko vrijeme, okupljene pod nazivom Rijeka Advent.

Ove godine tako neće biti ni dočeka Nove godine na Korzu, no 31. prosinca u ponoć bit će organiziran vatromet, a građani se pozivaju da ga prate iz svojih domova i ne okupljaju se u gradu u većem broju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U subotu, 28. studenog će se u kasnim poslijepodnevnim satima upaliti prva Adventska svijeća na Koblerovom trgu, kao i blagdanska rasvjeta postavljena u gradu, ali bez ikakvog prigodnog programa kakav je bio uobičajen prethodnih godina kako bi se izbjegla

okupljanja.

Advent na Gradini također će uključiti samo glavnu atrakciju – upaljenih 17 kilometara lampica blagdanske rasvjete, a ostalih ranije uobičajenih sadržaja na Gradini neće biti.  Na Trgu Grivica će se pak, treću godinu za redom, u suradnji s Katedralom sv. Vida postaviti drvene jaslice u prirodnoj veličini.

Ove godine neće se biti ni tradicionalne Gastro fešta - zajednička marenda građana, podjela ribica i bakalara na Korzu. Također, neće se otvoriti ni ugostiteljske ni prodajne/sajamske novogodišnje kućice na Korzu i okolnim trgovima.

MJERE OD PONOĆI Još danas možete popiti kavu u kafiću. Sljedeća je 21. prosinca

Još je danas u tijeku humanitarna akcija „Kuglice dobrih želja“ koja se održava petu godinu za redom, a sredstva prikupljena prodajom kuglica na Korzu, donirat će se za potrebe Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“ te Društvu za zaštitu životinja Rijeka.

Grad Rijeka poziva sve građane na odgovorno ponašanje i pridržavanje propisanih epidemioloških mjera tijekom blagdanskih tjedana koji slijede.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare