To je to što me zanima!

Bez dogovora: Tusk otkazao sastanak čelnika EU o Grčkoj

Napeti pregovori ministara financija eurozone i predstavnika Grčke koji su počeli u subotu na izvanrednom sastanku još nisu gotovi. Trajat će sve dok se ne dogovore
Vidi originalni članak

Sastanak čelnika svih 28 članica Europske unije koji je bio zakazan za nedjelju u podne otkazan je. Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk objavio je kako je sastanak otkazao jer čelnici eurozone još nisu postigli dogovor o Grčkoj. 

Napeti pregovori ministara financija eurozone i predstavnika Grčke koji su počeli u subotu na izvanrednom sastanku još nisu gotovi. Tusk je najavio da će se nastaviti u 14 sati i trajati sve dok se ne dogovore. 

Iako su grčka vlada i parlament izglasali paket mjera štednje kojemu su se isprva protivili, doznaje se kako se od njih traži da još poboljša svoj prijedlog reformi. 

Grci se nadaju dodatnoj financijskoj pomoći od 53 milijarde eura, ali s druge strane prijeti im izbacivanje iz eurozone. 

Njemački ministar financija Wolfgang Schäuble došao je s planom koji predviđa 'privremeni' izlazak Grčke iz eurozone na 5 godina. Za to vrijeme Grčka bi i dalje bila članica EU te primala ekonomsku, humanitarnu i tehničku pomoć. U tom smjeru razmišljaju i Finci koji nisu spremni pružiti Grčkoj treći program pomoći.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • croaticum 12.07.2015.

    Ovo je stara viijest, sastanak se odrzava.

  • mario080 12.07.2015.

    e da se mene pita i ja bi odje eu i bio gazda u svom dvoristu! a ne da nas jbu ovi kapitalisti sta cemo i kako cemo!!!

  • bulog55 12.07.2015.

    0tkazan sastanak jer nije postignut dogovor prije sastanka?? Ja naivac mislio da se dogovori postižu na sastanku, a ne ispod šanka ili ispod stola bar klad su političari i države u pitanju!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare