To je to što me zanima!

Bez 'hvatanja' liječnika: Nakić u bolnice uvodi sat informacija

Odluku su pozdravili u Udruzi hrvatskih pacijenata, no nisu zadovoljni u Udruzi Roda. Smatraju da sat vremena informacija neće popraviti, kako kažu, katastrofalne komunikacijske vještine djelatnika
Vidi originalni članak

Ministar zdravlja Dario Nakić upravama bolnica poslat će naputak da liječnike upute da sat vremena na dan odvoje za razgovor s pacijentima i njihovim obiteljima, piše Novi list. Ministar smatra kako je neprihvatljivo da obitelji doslovno hvataju kirurge na hodnicima između dvije operacije. 

- Jedan od najvećih problema u našim bolnicama je komunikacija, vrlo često zato što liječnik nema vremena za pacijenta. Zato ću u skoro vrijeme donijeti odluku da u svakoj ustanovi zadnji sat radnog vremena bude vrijeme rezervirano za informacije - najavio je ministar. 

Odluku su pozdravili u Udruzi hrvatskih pacijenata, no nisu zadovoljni u Udruzi Roda. Smatraju da sat vremena informacija neće popraviti, kako kažu, katastrofalne komunikacijske vještine djelatnika rodilišta te smatraju da je rješenje komunikacijski tečaj za liječnike i osoblje. 

Idi na 24sata

Komentari 74

  • dahhmal 23.02.2016.

    Najpametnije da nam lijecnici budu info da znamo u kojoj bolnici u Svicarskoj se najbolje lijeci a najjaca mu je fora za hitnu znaci ak te boli prvo cekaj cijelu noc svoga doktora da ti da uputnicu ak ne umres prije a kad smo budale pa sve to toleriramo umjesto da njega i te njegove ideje stjeramo u tri p. mat.

  • marijaterezija2 23.02.2016.

    I sad ima taj sat za razgovor ali doktora nema li telefonira ili gleda u vaše torbe, bila sam nedugo na takvoj konzultaciji lječnica mi je rekla da mi mora otpustiti teško bolesnog supruga jer je već 14 dana u bolnici a na to jako gledaju u ravnateljstvu, i otpustila ga je uz obečanje da će sve napisati u otpusnom pismu, prepisati pomagalo te kako ćemo se kod kuće ponašati, od toga nšta, čak ni redosljed kako piti tablete nego samo koliko...

  • bajica1009 23.02.2016.

    Naputak ministra uvesti Liječnički ordinarij u zdrastvo pa nakon greške liječnika u kapelicu medicinskom kapelanu na ispovjest nakon oslobađanja nazad na liječenje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare