To je to što me zanima!

'Bez obzira na požar, bakljada na Otoku srce nam je uspjela'

Organizator okupljanja na Galešnjaku bio je Anđelko Bolić. Kako nam je rekao u telefonskom razgovoru požar je brzo saniran, ali je dodao i da je cijela akcija s bakljama uspjela. U subotu su objavili snimku
Vidi originalni članak

Požar je brzo ugašen, u tijeku je identifikacija odgovornih osoba koji su poznati policiji, ali i svih koji su bili sudionici ovog događaja i slučaj je u obradi. Naglašavam da se radi o maloj opožarenoj površini, svega 30 x 100 metara i srećom nitko nije ozlijeđen, rekla je za portal Morski.hr Sanja Šimurina iz Zadarske policije. 

SAMI SE EVAKUIRALI Nakon bakljade za Vatrene na otoku Galešnjaku buknuo požar

Istraga je u tijeku, i tek se treba utvrditi u kojem smjeru će ići, no s obzirom na okolnosti događaja, moguć ishod istrage mogao bi ići i u smjeru članka 215. Kaznenog zakona u kojem je između ostalog dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, između ostalog i izazivanjem požara, zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Podsjetimo, na otočiću Galešnjaku, poznatom kao Otok srca, u petak je oko 20 sati buknuo manji požar, dok je na otočiću bilo stotinjak ljudi koji su se okupili tamo kako bi bakljama dali podršku hrvatskoj reprezentaciji uoči utakmice protiv Rusije. 

No u jednom je trenutku izbio požar. Vatrogasci su stigli na otočić nekoliko minuta nakon što je buknula vatra. Vatru ubrzo ugasilo 10 vatrogasaca iz DVD-a uz pomoć pet civila s naprtnjačama.

Organizator okupljanja na Galešnjaku bio je Anđelko Bolić koji je poslao poziv ljudima kako bi tijekom večeri oko otoka stvorili prsten i bakljama napravili 'srce vatreno'. Kako nam je rekao u telefonskom razgovoru požar je brzo saniran, ali je dodao i da je cijela akcija s bakljama uspjela.

U subotu su objavili snimku bakljade:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Zelen-oko 09.07.2018.

    I tako ''mala'' opožarena površina na tako malom otoku je velika stvar i ožiljak koji će se vidit godinama. Samo debili mogu raditi ovakve gluposti.

  • MaricaPusic 07.07.2018.

    BAKLJADA USPJELA ??? Tko ce namirit stetu nastalu zbog te vase glupe ideje??? Sto ne organizirate nesta korisno i napravite???

  • 07.07.2018.

    otok je super

Komentiraj...
Vidi sve komentare