To je to što me zanima!

Bez opreme u planinu: GSS je s Kozjaka spasio dva mladića

Jedan mladić je bio zaglavljen u stijeni nekih 70-ak metara od podnožja, a drugi mladić 30-ak metara više. Članovi GSS-a su ih uspjeli spustiti na sigurno
Vidi originalni članak

Djelatnici splitskog HGSS-a u petak navečer su morali intervenirati zbog dvojice mladića koji su zapeli na Kozjaku na stjeni Koludar. 

Momci u ranim dvadesetim godinama uputili su se u avanturu iz Kaštel Kambelovca, bez ikakvog predznanja o predjelu u koji kreću. Popeli su se na liticu i zapeli na visini od 70 metara. Spuštao se mrak pa je i onako opasan silazak postao nemoguć. Momci su oko 17.45 sati nazvali Centar 112, a dežurni djelatnik im je kazao da se ne miču sa stijene već da pričekaju dolazak ekipe HGSS-a. 

- Tim je došao što je brže mogao. Dvojica naši su se popeli do njih po mraku, što je bilo izuzetno teško i opasno. Vezali smo ih i osigurali te potom spustili u podnožje litice neozlijeđene - kazao nam je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • AAnAA_1 28.02.2015.

    Sta bi mi bez naseg zlatnog GSS-a..

  • RadePlesa 28.02.2015.

    Uvijek isti,idu ko ovce!

  • ajetodoo 28.02.2015.

    ¸Jutros(subota) je velika kolona vatrogasaca i vozila GSS pod plavim rotirkama protutnjila kroz Novi Zagreb.Sigurno se nečija mačka popela na drvo, pa uspaničena bakica traži intervenciju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare