To je to što me zanima!

Bez upozorenja: Grčka Vlada gasi javnu televiziju zbog duga

Zatvaraju sva tri kanala ERT-a zbog netransparentnosti i nevjerojatnih rashoda. TV kuća će početi s radom u drugom obliku i s puno manje zaposlenika, poručili su
Vidi originalni članak

Grčka Vlada u utorak je objavila kako, zbog lošeg poslovanja, zatvara javnu televiziju ERT nakon završetka večerašnjeg programa, prenosi HRT.

Zatvaraju sva tri kanala ERT-a zbog netransparentnosti i nevjerojatnih rashoda, rekao je glasnogovornik vlade Simos Kedikoglou. Dodao je da će ta televizijska kuća ponovno početi s radom u drugom obliku i s puno manje zaposlenika. Kedikoglou je rekao kako će svi dosadašnji zaposlenici, njih oko 2700, primati naknadu i moći će podnijeti molbu za posao u novoj organizaciji. 

Vijest je objavljena bez prethodnog upozorenja, a sindikat je osudio takav potez vlade istaknuvši da ERT pripada narodu i da je jedini glas javnosti koji mora ostati javno dobro. 

Inače, ERT je u vlasništvu više državnih tijela koja se moraju restrukturirati, po dokumentu koji su potpisali Grčka i njezini zajmodavci.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • jer ja sam zmija a ti si zaba 12.06.2013.

    Naš HRT treba ugasit pa da ne plaćamo taj namet od 80 kn za g pasje koje dobivamo s tom televizijom...Imamo internet,a ako ne budem plaćao HRT onda ću jedino u tom slučaju uzeti lihvarski MaxTv.

  • WOMANIZER 12.06.2013.

    trebali bismo i mi svoju, ja ne znam kad sam zadnji put nešto gledao na njihovih čak 4 programa!!..........najjače mi je to što "prenosi HRT"- hahahaha

  • gallovix 12.06.2013.

    to su odavno vec trebali i kod nas napraviti.kada je hrt u dugovima,oni povecaju pretplatu i trosi dalje.imaju bogovske place koje im daje narod.inace se pretplata placa ako podpises neki ugovor,a koliko se ja sjecam,sa htv-om nisam nista ugovarao.znaci otimaju pare.

Komentiraj...
Vidi sve komentare