To je to što me zanima!

Bez vozačke kroz Kožino jurio 120 km/h: Ograničenje je 50

Vozaču je uručena Obavijest o počinjenim prekršajima, te će za navedene prekršaje biti podnesen Optužni prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka - kažu u policiji
Vidi originalni članak

Vozač (28) sa zadarskog područja projurio je brzinom od 120 kilometara na sat kroz mjesto Kožino, gdje je brzina ograničena na 50 kilometara. Imao je peh da su u  nedjelju oko 19.40 sati na cesti D-306 u Kožinu bili prometni policajci s presretačem. Pokazalo se da brzi vozač nema ni vozačku.

- Snimili su 28-godišnjeg vozača kako, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, upravlja vozilom Suzuki zadarske registracije brzinom od 120 kilometara na sat na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 kilometara na sat. Vozaču je uručena Obavijest o počinjenim prekršajima, te će za navedene prekršaje biti podnesen Optužni prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka - kažu u policiji, što znači da bi neodgovorni vozač najvjerojatnije mogao dobiti po džepu.

Inače, proteklog vikenda prometni policajci zadarske uprave,  tijekom akcije Vikend kontrolirali su  378 vozila i vozača, a poduzeli su 199 represivnih mjera. Od  173 alkotestirana vozača,  12 ih je bilo bilo pod utjecajem alkohola, a najpijaniji  je zaustavljen u subotu oko 23.35 sati u Viru. Bio je to 43-godišnjak koji je vozio Opelom požeške registracije pod utjecajem alkohola od 1,99 promila. Njemu slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Tijekom vikenda 75 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, dvojica su vozila  bez vozačke dozvole, petero bez tehničkog pregleda i registracije, šestero ih je nepropisno pretjecalo, dvojica su upravljala vozilom u vrijeme zabrane, troje telefonirajući  mobitelom, a 29ero ih  se nije vezalo. Policajci su ulovili jednog vozača koji je  prošao kroz crveno svjetlo i 24ero  koji nisu poštivali prometni znak. Zato su iz prometa isključili 18 vozača  i pet  vozila..

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 30.01.2019.

    pa zurilo mu se

  • Maddog 29.01.2019.

    u zatvor i auto u CIOS

Komentiraj...
Vidi sve komentare