To je to što me zanima!

Bez zaštite je mijenjao žarulje na 15 m visine

Radnik je mijenjao žarulje na stropu Importanne Galerije na Iblerovu trgu u Zagrebu. Stajao je na dasci koju su pridržavala dvojica njegovih kolega
Vidi originalni članak

Bio je na prvoj razini. Stajao je na dasci a ispod njega je ponor od 15 metara, rekao nam je Mladen K, čitatelj koji je snimio radnika kako na dasci stoji i bez zaštite mijenja žarulju dok je ispod njega ponor od 15-ak metara.
- To je bilo strašno za vidjeti, jer mi je struka zaštita na radu. Nitko ga nije pridržavao, samo su dvojica njegovih kolega držali dasku na kojoj je stajao - dodao je Mladen. Zakon u takvim slučajevima, dodaje stručnjak za zaštitu na radu, propisuje da radnik mora biti na skeli koja ima ogradu.
- U inozemstvu nikomu ne pada na pamet raditi poput ovog radnika. Prvo bi ga kaznio poslovođa ili šef - dodao je Mladen. Za ozljede koje mogu nastati isplaćuje se stotine tisuća kuna, ako bi preživio pad s te visine, navodi Mladen.
- Radnici na fotografiji zaposleni su u tvrtki Bazeni i fontane, koja po ugovoru održava tu opremu za Importanne Galleriju. Tvrtka Importanne Galleria za svoje radnike vodi računa o zaštiti na radu - stav je Uprave Importanne Galelrije.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • drug Kardelj 09.11.2009.

    bravo druže Mladenu, a jesi priavu napravio inspektoratu s obzirom da ti je to struka? Ili si samo sebi napravio korist ?

  • legendaCRO 08.11.2009.

    Prijatelju pa ovo je sasvim normalna pojava,jer kod nas niko ne mari hoce se radnik ubit ili nece,bitno je da poslodavac prodje sto jeftinije,a umjesto da ga je slikao sta ga on nije drzao ? nego poslo sliku da dobije 500 kuna.

  • daxdax 08.11.2009.

    Pa šta onda ? Meni su radnici mijenjali krovne prozore hodajući cijeli dan po kosom krovu sa klimavim crijepovima.Gore su i jeli te pili pive. Samo sam čekao kada ću zvati hitnu. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare