To je to što me zanima!

Biden: Infrastrukturni paket golemi je korak u generaciji

Donošenje infrastrukturnog plana je povijesna investicija, poput izgradnje autoputeva u prošlom stoljeću ili transkontinentalne željeznice stoljeće ranije, smatra predsjednik
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden pozdravio je u subotu donošenje infrastrukturnog paketa vrijednog bilijun dolara koji je u petak navečer prošao u Kongresu, rekavši da se radi o golemom koraku za naciju kakav se donosi "jednom u generaciji".

Prijedlog tog zakona o sredstvima za infrastrukturne projekte sada ide u ruke predsjedniku Bidenu koji će ga svojim potpisom pretvoriti u zakon.

Biden je rekao da će "uskoro" potpisati zakon na formalnoj ceremoniji na kojoj će se staviti naglasak na sve ljude koji su na njemu radili, demokrate i republikance.,

U GLASGOWU Biden napao Kinu i Rusiju što nisu došle na klimatski samit

Donošenje infrastrukturnog plana je povijesna investicija, poput izgradnje autoputeva u prošlom stoljeću ili transkontinentalne željeznice stoljeće ranije, smatra predsjednik.

Ali ono također pokazuje da Biden ispunjava jedno od predizbornih obećanja - da kao osoba s desetljećima iskustva u Washingtonu može postići kompromis i vratiti normalnost u zemlju paraliziranu dvostranačkim prepirkama, ocjenjuje agencija dpa.

Nakon cjelodnevne rasprave, američki demokrati su u petak navečer prevladali podjele između progresivaca i centrista u Kongresu kako bi izglasali paket vrijedan 1000 milijardi dolara koji se odnosi na autoceste, širokopojasni internet i druga infrastrukturna poboljšanja.

Glasanje 228 naprema 206 glasova značajan je napredak za Bidenove demokrate, koji su se mjesecima svađali po pitanju ambicioznih zakona o potrošnji koji čine najveći dio domaće agende.

NAKON PET GODINA Košarkaši izbjegavali Trumpa, ali ići će na prijam kod Bidena

Bidenova administracija će sada nadgledati najveće poboljšanje američkih cesta, željeznica i druge prijevozne infrastrukture u generaciji, što bi trebalo stvoriti nova radna mjesta i pojačati američku konkurentnost.

Demokrati imaju još posla po pitanju drugog dijela Bidenovog domaćeg programa: veliko širenje mreže socijalne sigurnosti i programe koji se bore s klimatskim promjenama.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Pinokio * 06.11.2021.

    Senilni starac.Gdje su svi mladi da vode svijet?

  • Buster.Scruggs 06.11.2021.

    U potpunosti se slazem s predsjednikom Bidenom. Infrastrukturni paket je golemi korak u generaciji....inflacije. Inflacija je ionako iznad 6%, socijalna pomoc je poremetila trziste radne snage jer se ljudima vise isplati ostati doma i zivjeti od socijalne pomoci nego raditi, poremecen je i opskrbni lanac pa tako opet imamo nestasice i prazne police u trgovinama.Mogu zamisliti kako ce "infrastrukturni paket" koji kosta par trilijuna dolara, prava svota se naravno ne zna, i za kojeg ce lova natiskati, djelovati na inflaciju. Ipak, nakon izbora u Virginiji, postoji nada za slijedecu godinu. Ako republikanci vrate oba doma kongresa, Biden ce postati ono sto se zove "lame duck president" i vise nece moci raditi nikakve gluposti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare