To je to što me zanima!

Biden: 'Troškovi koje namećemo Putinu daleko su razorniji nego troškovi s kojima se suočavamo'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ovaj mjesec inflaciji je uvelike pridonijelo povećanje cijena plina i energije jer su tržišta reagirala na Putinove agresivne postupke, priopćio je
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden reagirao je na vijest da su potrošačke cijene porasle za više od 7,9% tijekom posljednjih 12 mjeseci, što sugerira da je novo izvješće o indeksu potrošačkih cijena odražavalo nevolju koju Amerikanci osjećaju zbog ruske invazije na Ukrajinu

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Biden je za rastuće cijene okrivio ruskog predsjednika Vladimira Putina i invaziju njegove zemlje, ali je rekao da su troškovi koje su SAD nametnule Rusiji kao odgovor "daleko razorniji" od troškova s ​​kojima se Amerikanci suočavaju kod kuće. 

- Današnje izvješće o inflaciji podsjetnik je da se proračuni Amerikanaca rastežu zbog povećanja cijena i da obitelji počinju osjećati posljedice Putinovog povećanja cijena. Ovaj mjesec inflaciji je uvelike pridonijelo povećanje cijena plina i energije jer su tržišta reagirala na Putinove agresivne postupke - priopćio je Biden.

TVRDI SAVJETNIK UKRAJINSKE VLADE Šteta od rata u Ukrajini do sada iznosi 100 milijardi dolara
 
- Kao što sam rekao od početka, bit će troškova kod kuće dok budemo uvodili sankcije kao odgovor na Putinov ničim izazvan rat, ali Amerikanci to mogu znati: troškovi koje namećemo Putinu i njegovim prijateljima daleko su razorniji nego troškovi s kojima se suočavamo - dodaje.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Ukazao je na napore za smanjenje cijena, uključujući oslobađanje iz strateških rezervi nafte, i druge radnje koje administracija poduzima za jačanje lanaca opskrbe i promicanje konkurencije.  

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sranjo123 12.03.2022.

    puko stricek pampers ko sijalica....

Komentiraj...
Vidi sve komentare