To je to što me zanima!

Biden: Trump je fokusiran na osvetu, ima ekstreman plan

Svoj govor završio je pozivom Amerikancima da ustanu u obranu demokracije. Svakom demokratu, republikancu i neovisnom koji vjeruje u slobodnu i poštenu Ameriku: Ovo je naša borba, rekao je
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da su se glasovi milijuna Amerikanaca "čuli" na predizborima u utorak te da glasovi u njegovu korist pokazuju da biračko tijelo želi "uzvratiti udarac ekstremnom planu Donalda Trumpa da nas vrati unatrag", javlja BBC u srijedu. Biden je naglasio postignuća svoje administracije, uključujući radna mjesta i plaće, i rekao je da je nacija sada suočena s "jasnim izborom" hoće li nastaviti u istom smjeru ili izabrati njegovog suparnika na izborima 2024.

Trump je "usredotočen na vlastitu osvetu", izjavio je Biden, i želi ukinuti temeljne slobode poput mogućnosti žena da same donose odluke o zdravstvenoj skrbi.

ANKETA Trump vodi ispred Bidena, a do izbora je još samo 8 mjeseci...

Svoj govor završio je pozivom Amerikancima da ustanu u obranu demokracije. "Svakom demokratu, republikancu i neovisnom koji vjeruje u slobodnu i poštenu Ameriku: Ovo je naš trenutak. Ovo je naša borba. Zajedno ćemo pobijediti."

Donald Trump pozdravio je "prekrasnu večer" nakon svoje pobjede u više država na republikanskim predizborima na 'superutorak'.

"Bila je ovo sjajna večer, nevjerojatan dan", rekao je pristašama okupljenima u njegovoj rezidenciji Mar-a-Lago na Floridi.

Trump je ponovio mnogo od onoga što je ranije rekao u kampanji i usredotočio se na svoj vjerojatni revanš s Joeom Bidenom kojeg je nazvao "najgorim predsjednikom u povijesti naše zemlje".

Republikanski favorit također je govorio o svom mandatu 2017.-2021. , podsjećajući birače da nije vodio nikakve nove ratove, hvaleći svoje odnose s Kinom i sjevernokorejskim diktatorom Kim Jong Unom te tvrdeći da je zemlju doveo na put energetske dominacije.

AMERIČKI PREDIZBORI Danas je „superutorak”, ključan dan za Bidena i Trumpa

Obećao je da će "vratiti natrag našu zemlju" te da će "5. studeni (2024.) ostati zapisan kao najvažniji dan u povijesti naše zemlje".

“Hvala ti – MAGA!”, napisao je Trump na svojoj platformi Truth Social, koristeći akronim svog slogana “Make America Great Again” i nabrajajući države u kojima je pobijedio.

Po projekcijama CBS-a, američke partnerske mreže BBC-ja, na tzv. 'superutorak' Biden je pobijedio na izborima za demokratsku nominaciju u 14 država - plus u Iowi, gdje su ljudi glasali putem pošte.  Pobjedu je odnio u Alabami, Arkansasu, Kaliforniji, Coloradu, Maineu, Massachusettsu, Minnesoti, Sjevernoj Karolini, Oklahomi, Tennesseeju, Teksasu, Utahu, Vermontu i Virginiji.

Trumpu projekcije daju pobjedu na 12 republikanskih predizbora - u Alabami, Arkansasu, Kaliforniji, Coloradu, Maineu, Massachusettsu, Minnesoti, Sjevernoj Karolini, Oklahomi, Tennesseeju, Teksasu i Virginiji - što bi dodatno učvrstilo njegovu snažnu ukupnu prednost nad Nikki Haley, koja je odnijela pobjedu u Vermontu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kormilar 06.03.2024.

    Biden radi za druge, a Trump radi za sebe i sebi slične!

  • kliperson1 06.03.2024.

    A šta ti znaš stari? Ne znaš kad trebaš na WC. Ti i tvoji stranački kolege ste kumovali narušavanju svjetskog mira i doveli svijet na rub nuklearne katastrofe! Bring back Trump!

  • aingemahtec 06.03.2024.

    Ako Biden pobjedi Amerika bi mogla imati najveću posmrtni povorku crnaca i bijelih klečavaca u povijesti

Komentiraj...
Vidi sve komentare