To je to što me zanima!

Bidenova vlada tužila Teksas zbog novog zakona o pobačaju

Američki predsjednik Joe Biden osudio je početkom mjeseca odbijanje Vrhovnog suda SAD-a da blokira novi teksaški zakon o pobačaju koji predstavlja "napad bez presedana za ustavna prava žena"
Vidi originalni članak

Američki ministar pravosuđa Merrick Garland objavio je u četvrtak da je uložio tužbu protiv Teksasa kako bi poništio zakon kojim se zabranjuju gotovo svi pobačaji u toj konzervativnoj državi. 

Taj zakon koji je stupio na snagu 1. rujna je "očito neustavan na temelju pravosuđa Vrhovnog suda i ministarstvo pravosuđa je odgovorno braniti Ustav Sjedinjenih Država", objasnio je ministar Garland na konferenciji za novinare. 

KONTROVERZNI ZAKON Greta Thunberg o pobačaju : Od***ite i gledajte svoja posla!

Teksas je donio zakon koji zabranjuje pobačaj nakon što se detektira otkucaj srca fetusa, često u šestom tjednu, a ponekad i prije nego što žena uopće shvati da je trudna.

Američki predsjednik Joe Biden osudio je početkom mjeseca odbijanje Vrhovnog suda SAD-a da blokira novi teksaški zakon o pobačaju koji predstavlja "napad bez presedana za ustavna prava žena". 

KONTROVERZNA ODLUKA Biden osudio odluku Vrhovnog suda o zabrani pobačaja: 'Ovo izaziva neustavni kaos'

Ta odluka " izaziva neustavni kaos" i "vrijeđa pravnu državu", ocijenio je.

Demokratski predsjednik je obećao "hitan odgovor" svoje vlade i pozvao na pronalaženje "mjera koje bi zajamčile ženama Teksasa pristup sigurnim i legalnim pobačajima" a klinikama i liječnicima zaštitu od mogućih sudskih postupaka.

KONTROVERZNA ODLUKA Vrhovni sud odbio je blokirati zabranu pobačaja u Teksasu

Američki Vrhovni sud odbio je blokirati zabranu pobačaja nakon šestog tjedna trudnoće u Teksasu, čime je zadao snažan udarac pravima na pobačaj i ostavio na snazi teksaški zakon koji zabranjuje većinu pobačaja.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • Puno volim Hrvatsku 10.09.2021.

    Šteta da ne možemo pitati pobačenu djecu, što misle o pobačaju i o pravu žena na svoje tijelo.

  • 10.09.2021.

    Pola milijuna pobačaja od ostamostaljenja u Hrvatskoj. I onda se čudimo što imamo problem demografije. Vlada da je hrvatska i da im je interes Hrvatska i Hrvati, davno bi se ovako nešto spriječilo

  • ticesmirec 10.09.2021.

    To s tim pobačajem je čisto političko natezanje i pokušaj dominacije u nečemu! Katastrofa! Ni jedni ni drugi nisu skroz u pravu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare