To je to što me zanima!

BiH: Kamenovali su kuću svećenika te razbili krov

Sarajevo: Svećeniku Josipu Vajdneru, nepoznati napadači u četvrtak su kamenovali kuću. Nitko nije ozlijeđen, a napadači su razbili više crepova
Vidi originalni članak

Josipu Vajdneru, svećeniku i uredniku 'Katoličkog tjednika' u Sarajevu nepoznati su napadači u četvrtak ujutro kamenovali kuću. Nitko nije ozlijeđen, a napadači su razbili nekoliko crepova na krovu. Osim svećenikove kamenovana je i kuća njegovih susjeda.
- Budući da su osim moje kamenovali i kuću muslimana, ne vjerujem da je motiv bio vjerski ili nacionalni, ali je izgledalo kao da je ponovo počeo rat - rekao je Vajdner, dodavši da ga je bilo jako strah.
- Problem je možda u tome što je prije postojao put kojim se prolazilo kroz moju njivu. Za vrijeme rata stavili smo na uslugu ljudima taj put jer je bio siguran i pružao dobar zaklon od snajpera. Međutim, prošlo je 15 godina od rata i odlučio sam ograditi svoju njivu i zatvoriti put. Susjed kojemu je također kamenovana kuća mi je pomogao u tom poslu - kaže svećenik Vajdner. Policija još uvijek traga za počiniteljima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zbregov 06.11.2009.

    recimo ne jugoslavenskim novinarima.....neznam u kojoj ti zemlji živiš ali u mojoj se kaže crijep a ne CREP

Komentiraj...
Vidi sve komentare