To je to što me zanima!

BiH: Osudili ga na 150 god. za ubojstvo šestero ljudi

Tomislav Petrović ubio je putnike u busu i bračni par u zaseoku kod Tuzle. Ranio je vozača busa. Tvrdio je da mu je tako zapovjedio glas u trbuhu
Vidi originalni članak

Šesterorostrukom ubojici iz Lipnice kod Tuzle, Tomislavu Petroviću izrečena je u utorak kazna zatvora od 40 godina, uz obavezno psihijatrijsko liječenje. To je prva maksimalna zatvorska kazna u BiH. Osuđen je na ukupno 150 godina i tri mjeseca zatvora za šest ubojstava, pokušaj ubojstva i oštećenje tuđe imovine. Petrović je u svibnju prošle godine u zaseoku Trstje u gradskom autobusu s dva hica ranio vozača Mursela Čolića, onda ubio putnike Dragicu Markanović, Maru i Niku Petrovića, a potom i Ivu Markanovića, te supružnike Miju i Kaju Petrović u njihovoj kući. Za istrage je tvrdio da su ga glasovi u trbuhu tjerali da ubija rođake i susjede. U zgradi MUP-a na dan uhićenja pokušao je ubiti i sebe.  Četiri puta je rađeno medicinsko vještačenje ubojice te je utvrđeno da je bitno smanjeno uračunljiv. No, obitelji ubijenih su upozoravali da je Petrović simulirao šizofreniju, jer je pokušavao u Hrvatskoj, gdje je radio kao električar, dobiti invalidsku mirovinu, a za svaku od šest žrtava imao je motiv, sa svima je prije masakra bio u sukobu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ibanovi 03.06.2009.

    ja sam iz lipnice i podržavam ovu kaznu zato što znaš kako je sada tim obiteljima!

  • god of war 03.06.2009.

    podržavam tu kaznu tj visinu kazne,draga braćo i sestre u Vladi,ugledajte se malo na susjede sada...vrime je bilo da netko na balkanu krene sa tim kaznama,jer je danas ništa laške killnut osobu i ogulit 1-2 god i to je to!!.... a zanima me,di nađoše ona dodatna tri miseca nedlju ti nejebem! :))))))

  • Mikiss 03.06.2009.

    Napokon dobra osuda na ovim prostorima a ne samo lijecenja po psihijatrijama.Svakako da je svaki ubojica lud i cemu onda zatvori???

Komentiraj...
Vidi sve komentare