To je to što me zanima!

BiH: Policajac tražio mito pa ih bez provjere pustio na granici

Policajac raspoređen na graničnom prijelazu Brčko-Gunja omogućio je 15. ožujka nezakonit ulazak u BiH trima osobama koje su došle s područja s kojeg je ulazak u BiH zabranjen zbog korona virusa
Vidi originalni članak

Granični policajac iz Bosne i Hercegovine uhićen je jer je omogućio da u zemlju uđu tri osobe, da da pritom nisu prošle nadzor uspostavljen radi sprečavanja širenja korona virusa, potvrdilo je u srijedu Tužiteljstvo BiH.

Policajac raspoređen na graničnom prijelazu Brčko-Gunja omogućio je 15. ožujka nezakonit ulazak u BiH trima osobama koje su došle s područja s kojeg je ulazak u BiH zabranjen zbog korona virusa.

45 DOBROVOLJACA Američka kompanija započela testiranje cjepiva protiv korone

Njima je trebalo biti izdati rješenje o odbijanju ulaska u BiH ili su trebali biti smješteni u samoizolaciju, no granični policajac ipak ih je pustio u zemlju i pri tom im je pomogao izbjeći provjere koje provode sanitarni inspektori.

Osumnjičeni policajac za to je od osoba koje je pustio u BiH tražio i dobio mito.

- Time je izravno ugrozio javno zdravlje većeg broja građana BiH - navodi Tužiteljstvo BiH.

Sve tri osobe koje su nezakonito ušle u BiH brzo su identificirane i locirane u suradnji Granične policije BiH i policije distrikta Brčko te su izolirane čime su spriječene veće posljedice ovih nezakonitih aktivnosti.

- Zgrožen sam postupcima pojedinaca koji sramote ovu policijsku agenciju koja se nalazi pred ogromnim izazovima. Sramotno je i poražavajuće, pogotovo u ovakvim trenucima, da imamo neodgovorne i neprofesionalne pojedince koji svjesno čine katastrofalne propuste - izjavio je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

DOSTUPAN 0-24 Uveden novi broj za informacije o korona virusu: Nazovite 113

Bit će  poduzete drastične mjere kako se ovakvi slučajevi ne bi ponovili, rekao je Galić.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ĐorđePatković 18.03.2020.

    policajci koji su zakonski čisti danas su iznimke , policajce iz pp vukovar koji su se bavili kriminalnim radnjama opravdala je i unutrašnja kontrola

Komentiraj...
Vidi sve komentare