To je to što me zanima!

BiH: Udruga Libertas traži neovisnost Herceg-Bosne

Udruga Croatia Libertas traži je da nekadašnja paradržavna tvorevina Hrvatska Republika Herceg-Bosna proglasi neovisnost poput Kosova
Vidi originalni članak

HR Herceg-Bosna nastala je tijekom rata u BiH, a ugašena je 1994., nakon potpisivanja Washingtonskog sporazuma. Udruga zahtijeva i da hrvatski političari iz BiH povuku svoj potpis s Daytonskog sporazuma, jer smatraju da je njime stvorena umjetna tvorevina koja se naziva Bosna i Hercegovina.
- Sad je povijesni trenutak da napaćeni hrvatski narod u BiH dobije nezavisnost koju stoljećima zaslužuje - piše u priopćenju.
Oni smatraju da je HR Herceg-Bosna uvučena u federaciju dva naroda, Hrvata i Muslimana, a ta se zajednica pokazala neefikasnom i štetnom za hrvatski narod u BiH. Najavili su da će svim hrvatskim institucijama uputiti zahtjev za proglašenje neovisnosti te nekad postojeće države.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • maya0007france 23.02.2008.

    Kako je krenulo nisam iznenadjena, no, sto je najbitnije je da ako zaista postoji jednoga dana Herceg - Bosna, mora da status bude napravljen sa konzultacijom i Hercegovaca i Bosanaca kako bi pokazali Svijetu da im nije potreban \"tata ili mama\" da ih diktiraju. Zemlje koje su okolo ih moraju pomoci kako bi uspijeli napraviti dugi mir na prostoru za vecine kao i manjine koji zive na tim podrucjima. Podrzavam mir, toleranciju, strpljenje, razum, postovanje, sa svime time zdravlje, ljubav i sreca ce sami doci. Mislim da je dosta bilo patnje za civile, djece, starce i neduzne.

  • crveno_crni 22.02.2008.

    Ama budale.Herceg Bosna nije bitna Bushu,pa prema tome neme ni neovisnosti.Neće Bush rakete držati na kamenjaru.

  • Inkoba 22.02.2008.

    prvo neka se vrate svi svojim kucama iz hrvatske a onda brate neka zovu gdje zive cime hoce, Hrvati zasluzuju mjesto u Bosni i Hercegovini jer su je branili od SRBOCEHTNIKA

Komentiraj...
Vidi sve komentare