To je to što me zanima!

BiH unatoč širenju zaraze koronavirusa zasad ne planira strože epidemiološke mjere

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, u tome entitetu i u cijeloj zemlji cjepiva ima dovoljno, no postotak cijepljenih je izrazito nizak.
Vidi originalni članak

U Bosni i Hercegovini se zasad neće uvoditi strože mjere, unatoč stalnom povećanju broja zaraženih koronavirusom i vlasti će na pandemiju pokušati utjecati pojačanom kampanjom kako bi potaknule građane na cijepljenje.

U utorak su potvrđena nova 474 slučaja zaraze i preminulo je sedam zaraženih. Troznamenkasti dnevni broj novozaraženih bilježi se od početka kolovoza, a vrhunac je bio sredinom prošlog tjedna kada je bilo više od 600 novih dnevnih slučajeva.

"Vidno je pogoršanje stanja, sve je veći boj oboljelih, a bolnice se pune", kazao je novinarima u Sarajevu Siniša Skočibušić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH nakon sastanka kojega je s nadležnim dužnosnicima deset županija sazvao predsjednik entitetske vlade Fadil Novalić.

ČETVRTI VAL Slovenija priprema krevete za pacijente s koronavirusom, u BiH nagli skok novozaraženih

Razmatrali su različite scenarije suočavanja s četvrtim valom pandemije i Novalić je potvrdio kako je postignut dogovor da se zasad ne nameću zatvaranja poput onih prošle jeseni i zime.

Županijama je ostavljena mogućnost da same uvode restriktivne mjere, uključujući potvrde o cijepljenju odnosno preležanoj bolesti ili negatvne testove ako ocijene da je to nužno, primjerice kod funkcioniranja ugostiteljskog sektora.

Novalić je kazao kako je zajednička odluka da se pojača intenzitet cijepljenja.

GRAFIKON PORAZA U Hrvatskoj se skoro više nitko ne cijepi: Od nas su gore samo Bugarska, Rumunjska i BiH

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, u tome entitetu i u cijeloj zemlji cjepiva ima dovoljno, no postotak cijepljenih je izrazito nizak.

Prvu dozu cjepiva primilo je oko 20 posto stanovnika BiH, a potpuno je cijepljeno tek nešto više od deset posto starijih od 18 godina.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • herojnad herojima 31.08.2021.

    evo opet brdo doktora i naučnika,pa mi smo najpametniji narod na svijetu

  • 31.08.2021.

    Znate li da virus HIV-a (AIDS) ubija do milijun ljudi u svijetu godišnje, svake godine? Pa da li je ikad bilo kakve posebne fame oko side, kriznih stožera, mjera i lockdownova? I nabrajanja pozitivnih na HIV virus svaki dan?

  • 31.08.2021.

    "Postotak cjepljenih je izuzetno nizak" , opak neki virus, najstrašniji u povijesti čovječanstva, strašniji i od crne kuge i kolere.

Komentiraj...
Vidi sve komentare