To je to što me zanima!

Bihać: Migranti napali policiju nakon što je pronađen mrtav migrant, policajci zapucali...

Jučer popodne u prihvatnom centru Lipa u Bihaću migranti su se sukobili s policijom. Gađali su ih kamenjima. Do napada na policiju je došlo nakon što je pronađen mrtav migrant
Vidi originalni članak

Udruženje "Solidarnost" na svojoj Facebook stranici objavilo je niz snimaka mrtvog migranta u prihvatnom centru Lipa u Bihaću, nakon čega je jučer popodne eskalirala situacija u ovom kampu, javlja ATV.

Migranti su potom počeli bacati kamenje na policiju, pri čemu su ozlijeđena dva policajca. Pripadnici policije ispalili su i nekoliko hitaca upozorenja.

Iz MUP-a Unsko-sanske županije potvrđeno je za "Avaz" da je došlo do upotrebe vatrenog oružja kako bi se policajci obranili, ali da nitko nije ozlijeđen. Navode da će istraga utvrditi kako je došlo do smrti migranta.

Trenutno se vrši očevid u vezi pronađenog tijela, te okolnosti koje bi mogle rasvijetliti ovaj slučaj, a prema nepotvrđenim informacijama, sumnja se da je migrant izvršio samoubojstvo.

OVO JE TEK POČETAK AKCIJE Policija evakuira 250 ilegalnih migranta iz Bihaća: U kampu Lipa ima dovoljno mjesta za sve

Migrantski kamp Lipa aktiviran je tijekom protekle zime uz potporu Europske komisije kada su vlasti premjestile migrante iz grada Bihaća i drugih improviziranih smještaja na jednu lokaciju.

Procjenjuje se da je u BiH između 5.000 i 7.000 migranata, a njihov broj se ove godine smanjio u odnosu na ranije. 

Za sutra u 11 sati, uz nazočnost apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini mons. Luigija Pezzuta, planirano je svečano polaganje kamena temeljca za dvije dvorane u novom trajnom kampu Lipa pokraj Bihaća, javili su iz Apostolske nuncijature u Sarajevu.

POVJERENICA EUROPSKE KOMISIJE: 'BiH treba ravnomjerno snositi teret krize ilegalnih migracija'

Papa Franjo, preko Apostolske nuncijature u Sarajevu, izrazio je želju za pružanjem konkretne podrške migrantima Lipe i radnicima zaduženim za njihovu brigu. Osobnom donacijom, Sveti Otac je odlučio podržati realizaciju dvije višenamjenske dvorane i blagovaonice za obitelji i maloljetnike u trajnom kampu Lipa, koje su trenutno u izgradnji.

Biskupijski Caritas Banja Luka, Caritas Ambrosiana i Ipsia također doprinose realizaciji dviju dvorana, kao i budućem upravljanju tim prostorima.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • sitnozubi 01.07.2021.

    vratit jih odakle su došli đavoljim poslom u Krćansku jim i omraženu šejtansku €u samo lomi ...

  • Karmelićanka 01.07.2021.

    Istim putem natrag! Mi za naše europske države trebamo dokumente, a oni samo šeću. Natrpati ih u čamce, dati im kruha i vode pa neka idu odakle su došli.

  • Michelangelo 30.06.2021.

    Propao plan sa koronom pa se vraćaju migranti u medije....i gripa će se ponovo pojaviti ...pa malo trtljanja o rusima i amerima ...malo nogometno prvenstvi...polako se topi sranje oko "pandemije".

Komentiraj...
Vidi sve komentare