To je to što me zanima!

Bilo ga je strah: Umjesto ribe, kući je donio kip boga Apolona

Stavio sam naočale za ronjenje i zaronio pod vodu. Tada još uvijek nisam mogao znati što je to točno. Uz pomoć prijatelja i obitelji izvukli smo ga van, kaže Jwdat Abu Ghrb
Vidi originalni članak

Kad je ribar Jwdat Abu Ghrb prošlog ljeta u vodama Gaze primijetio crnu točku u moru, pomislio je da je ugledao mrtvo ljudsko tijelo, ali zapravo se radilo o kipu boga Apolona, javlja CNN.

- Bilo me strah. Stavio sam naočale za ronjenje i zaronio pod vodu. Tada još uvijek nisam mogao znati što je to točno. Uz pomoć prijatelja i obitelji izvukli smo ga van. Bio sam šokiran onime što sam pronašao - rekao je Jwdat.

Radilo se o brončanom kipu u prirodnoj veličini za koju se vjeruje da je 2.500 godina star prikaz grčkog boga Apolona.  

- Mislio sam da je kip napravljen od zlata i da ću biti bogat. Sakrio sam ga kod kuće -  rekao je ribar. 

Ipak, pročulo se po selu, pa  su mu naoružani lokalni vojnici uzeli kip. Potom ga je netko pokušao prodati na aukciji na eBayu s početnom cijenom od 500.000 dolara, kako su objavile vlasti.

To je izazvalo sumnju u ministarstvu turizma i antikviteta te ministarstvu unutarnjih poslova u rukama palestinske islamističke skupine Hamas. Stoga su započeli istragu o ilegalnom pokušaju prodaje umjetničkog djela.

Ministarstva su zatražila da im se preda kip te su obećala da ga neće prodati već će ga izložiti u muzeju kako bi ga javnost mogla vidjeti.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • VRAG STARI 16.02.2014.

    Da je živ, to bi sredio Arafat. No nije živ, pa je sada pitanje tko će iskeširati ovog Apolona !

  • plutarh 16.02.2014.

    ...viš kak su to Grci naokolo gubili- kod nas Apoksiomena , tam Zeusa ....

  • lukica24 16.02.2014.

    ulovio je boga, a neki ni šarapu nemogu

Komentiraj...
Vidi sve komentare