To je to što me zanima!

Bilo im je dosadno: Brat i sestra zvali 2002 puta 112

Tjedan dana Županijski centar 112 u Virovitici je primao pozive nestašnog dječaka (12) i djevojčice (5), koji su se igrali novim mobitelom koji su dobili
Vidi originalni članak

Prvi poziv bio je 24. lipnja u 13.50 sati. Službenik u Županijskom centru 112 u Virovitici javio se, no linija je prekinuta. Sljedeći poziv s istog broja mobitela uslijedio je za minutu. I tako sljedećih tjedan dana po nekoliko desetaka puta na dan.
Djelatnici u službi za hitne pozive 112 moraju odgovoriti na svaki poziv. Službenici u Virovitici doslovno su bili na izmaku živaca. Nakon dva, tri dana cjelodnevnih poziva i poklapanja slušalice operater je prema zakonskom propisu isključio taj broj mobitela na jedan dan. No uzalud. Broj 112 može se pozvati i s isključenog ili mobitela bez bonova. Pročelnik ureda Državne uprave za spašavanje u Virovitici Josip Job i načelnik Županijskog centra 112 Zdenko Čapo u petak su konačno obavijestili policiju. Ubrzo su ustanovili da liniju za hitne pozive ometaju - brat (12) i sestra (5) iz okolice Virovitice.
Roditelji su im kupili mobitel da ih mogu zvati dok su na poslu, no djeca su se zaigrala. Policija je roditelje koji nisu ni znali za njihov nestašluk ovaj put samo upozorila.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Cooleech 04.07.2009.

    Doista žalosno da im je trebalo tjedan dana da provjere pozive, ali je i žalosno da to ljudi moraju trpit. Neka naprave sustav koji ce naplaćivat poziv nakon treceg uzastopnog poziva s istog broja, recimo 5 kn, pa ćeš vidit kako neće imat takvih problema! A dičurliju dobro namlatit!

  • SpongeGurl 04.07.2009.

    razumijem ovo dijete od 5 god...jos i ne kuzi neke stvari...ALI ovo od 12 god...pa je li to dijete normalno...nije vise mala beba...tribalo ga je natuc posteno..pa bi se naucio pameti...

  • sila nebeska 04.07.2009.

    trebali su još 7 puta nazvati da bude u znaku 2009 godine

Komentiraj...
Vidi sve komentare