To je to što me zanima!

'Bio je aktivan nakon potresa, ali ogorčen zbog nepravde. U zadnje vrijeme je bio čudan'

Iz sisačko-moslavačke policije priopćili su kako muškarac kod sebe nije imao bombu niti bilo koje drugo oružje. Njegovi prijatelji poručili su kako je bio aktivan nakon potresa i da ga je smetala nepravda oko obnove
Vidi originalni članak

Siniša Š. (32) je oko 12.10 stigao do zgrade Strukovne škole Sisak, odnosno građevinskog laboratorija kojeg nakon potresa koristi županijska uprava i rekao da kod sebe ima bombu i želi razgovarati sa županom Ivom Žinićem

Kako javlja Jutarnji list, do zgrade ga je dovezla prijateljica koja nije znala njegove namjere. On joj je rekao da u školu ide predati donaciju. Svi iz škole su evakuirani, a zgradu su okupirali interventi policajci. Siniša Š. ostao je sam u zgradi i proučavao na internetu što se piše o njemu. Prijateljima je poslao poruku da je "Županija zauzeta". 

POGLEDAJTE VIDEO: Drama u Sisku 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako smo doznali, Siniša je sin poginulog branitelja i otac dvoje djece. Njegov prijatelj ispričao je za Jutarnji kako je bio jako aktivan nakon potresa. Pomagao je od "jutra do mraka", ali mu je veliku gorčinu izazvala nepravda i navodno nepoštenje oko dodijele materijala za obnovu. 

- Naprosto je odlučio porazgovarati s najvažnijom osobom za županijskoj razini. Međutim, odabrao je krivi način - poručio je. 

Nakon razgovora s dvojicom njegovih prijatelja koje je policija angažirala, Siniša Š. se predao. Bilo je to oko 13.45. Iz škole je izašao s vrećicom u rukama u pratnji policije koja ga je kombijem odvela na kriminalističku obradu. 

Ivica Beloglavec, ravnatelj Strukovne škole, ispričao je kako je od čistačice saznao što se događa i da je zajedno s oko 200 učenika bez žurbe napustio zgradu. 

- Neka žena nam je vani rekla da ga je dovezla te da je u zadnje vrijeme on ozbiljno pukao, ali da ne vjeruje da bi ikome išta nažao učinio - ispričao je. 

Policija: Nije imao bombu 

Glasnogovornica PU sisačko-moslavačke Maja Blažević u petak je predvečer rekla da mlađi muškarac koji je prijetio bombom kod sebe nije imao nikakvo oružje ni naprave kojima bi mogao usmrtiti ili ozlijediti ljude.  

PRIJATELJI PREGOVARALI S NJIM Gotova drama u Sisku: Došao u školu s bombom, prijetio i tražio razgovor sa Žinićem. Uhićen je

- Danas oko 12.15 sati, policija je zaprimila dojavu da je u Strukovnu školu u Sisku pristupila mlađa muška osoba, koja je kod sebe navodno posjedovala bombu - rekla je Blažević. Dodala je kako je uobičajeno da u takvim situacijama policija odmah pristupa provjerama navoda i dojave kao i da je ispraznila zgradu.

- Na mjestu događaja angažirana je i Interventna policija. Nakon sat vremena on je uhićen uz primjenu sredstava policije i dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako kod sebe nije posjedovao nikakvo oružje niti naprave kojima bi mogao ozlijediti ili usmrtiti ljude - rekla je Blažević.

Žinić: Žao mi je što su djelatnici ponovno doživjeli šok 

- Nisam bio ovdje, ali sva sreća da se ništa nije dogodilo i da je to bila lažna bomba, da je bilo kinder jaje, ono čokoladno - rekao je Ivo Žinić i dodao da je u to vrijeme bio na sastanku sa zamjenikom splitsko-dalmatinskog župana Lukom Brčićem, koji je došao zbog izgradnje nove osnovne škole u Gorama.

- Žao mi je da su djelatnici koji su ovdje radili ponovno doživjeli šok, nakon 29. prosinca, kada je našu zgradu potres teško oštetio - rekao je Žinić i dodao da je muškarac u ruci imao nešto nalik na privjesak od ključa pa je u prvom trenutku izgledalo kao izvučeni osigurač od bombe. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • cupi cupi 05.03.2021.

    Da naj Žinić koji je bio glavni poslje rat on opet će  biti glavni zna se krade se HDZ 

  • 05.03.2021.

    Bit će toga sve više jer ovo sve da nije tragično bilo bi smiješno

  • Štuka76 05.03.2021.

    Zašto se ne objavi Ime i prezime već inicijali u čemu je problem da nije srpska nacionalna manjina u pitanju pa se treba zataškat da je Hrvat odma bi se znalo sve u detalje .

Komentiraj...
Vidi sve komentare