Obavijesti

News

Komentari 39

'Bio je aktivan nakon potresa, ali ogorčen zbog nepravde. U zadnje vrijeme je bio čudan'

'Bio je aktivan nakon potresa, ali ogorčen zbog nepravde. U zadnje vrijeme je bio čudan'
2

Iz sisačko-moslavačke policije priopćili su kako muškarac kod sebe nije imao bombu niti bilo koje drugo oružje. Njegovi prijatelji poručili su kako je bio aktivan nakon potresa i da ga je smetala nepravda oko obnove

VIDEO

Siniša Š. (32) je oko 12.10 stigao do zgrade Strukovne škole Sisak, odnosno građevinskog laboratorija kojeg nakon potresa koristi županijska uprava i rekao da kod sebe ima bombu i želi razgovarati sa županom Ivom Žinićem

Kako javlja Jutarnji list, do zgrade ga je dovezla prijateljica koja nije znala njegove namjere. On joj je rekao da u školu ide predati donaciju. Svi iz škole su evakuirani, a zgradu su okupirali interventi policajci. Siniša Š. ostao je sam u zgradi i proučavao na internetu što se piše o njemu. Prijateljima je poslao poruku da je "Županija zauzeta". 

POGLEDAJTE VIDEO: Drama u Sisku 

Pokretanje videa...

Sisak 01:33

Kako smo doznali, Siniša je sin poginulog branitelja i otac dvoje djece. Njegov prijatelj ispričao je za Jutarnji kako je bio jako aktivan nakon potresa. Pomagao je od "jutra do mraka", ali mu je veliku gorčinu izazvala nepravda i navodno nepoštenje oko dodijele materijala za obnovu. 

- Naprosto je odlučio porazgovarati s najvažnijom osobom za županijskoj razini. Međutim, odabrao je krivi način - poručio je. 

Završena drama u Sisku, mladić koji je prijetio bombom uhićen je

Nakon razgovora s dvojicom njegovih prijatelja koje je policija angažirala, Siniša Š. se predao. Bilo je to oko 13.45. Iz škole je izašao s vrećicom u rukama u pratnji policije koja ga je kombijem odvela na kriminalističku obradu. 

Ivica Beloglavec, ravnatelj Strukovne škole, ispričao je kako je od čistačice saznao što se događa i da je zajedno s oko 200 učenika bez žurbe napustio zgradu. 

- Neka žena nam je vani rekla da ga je dovezla te da je u zadnje vrijeme on ozbiljno pukao, ali da ne vjeruje da bi ikome išta nažao učinio - ispričao je. 

Policija: Nije imao bombu 

Glasnogovornica PU sisačko-moslavačke Maja Blažević u petak je predvečer rekla da mlađi muškarac koji je prijetio bombom kod sebe nije imao nikakvo oružje ni naprave kojima bi mogao usmrtiti ili ozlijediti ljude.  

Gotova drama u Sisku: Došao u školu s bombom, prijetio i tražio razgovor sa Žinićem. Uhićen je
Gotova drama u Sisku: Došao u školu s bombom, prijetio i tražio razgovor sa Žinićem. Uhićen je

- Danas oko 12.15 sati, policija je zaprimila dojavu da je u Strukovnu školu u Sisku pristupila mlađa muška osoba, koja je kod sebe navodno posjedovala bombu - rekla je Blažević. Dodala je kako je uobičajeno da u takvim situacijama policija odmah pristupa provjerama navoda i dojave kao i da je ispraznila zgradu.

- Na mjestu događaja angažirana je i Interventna policija. Nakon sat vremena on je uhićen uz primjenu sredstava policije i dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako kod sebe nije posjedovao nikakvo oružje niti naprave kojima bi mogao ozlijediti ili usmrtiti ljude - rekla je Blažević.

Žinić: Žao mi je što su djelatnici ponovno doživjeli šok 

- Nisam bio ovdje, ali sva sreća da se ništa nije dogodilo i da je to bila lažna bomba, da je bilo kinder jaje, ono čokoladno - rekao je Ivo Žinić i dodao da je u to vrijeme bio na sastanku sa zamjenikom splitsko-dalmatinskog župana Lukom Brčićem, koji je došao zbog izgradnje nove osnovne škole u Gorama.

- Žao mi je da su djelatnici koji su ovdje radili ponovno doživjeli šok, nakon 29. prosinca, kada je našu zgradu potres teško oštetio - rekao je Žinić i dodao da je muškarac u ruci imao nešto nalik na privjesak od ključa pa je u prvom trenutku izgledalo kao izvučeni osigurač od bombe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.