To je to što me zanima!

Bio poduzetnik godine. U koroni je prijetio radnicima kresanjem plaća ako završe u samoizolaciji

Ispred kuće Đure Horvata u Donjem Kraljevcu, obiteljske katnice stigli su policijski službenici i u tijeku je pretres. Oko 11 sati na njegovu adresu stigla je i ekipa Hitne pomoći
Vidi originalni članak

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) izvijestio je da je u suradnji s policijom u utorak u Hrvatskoj uhitio pet osoba zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti, počinjenu na štetu Kohezijskog fonda EU.

Detalje o akciji uhićenja pratite OVDJE.

Među uhićenima je Đuro Horvat, direktor Tehnixa iz Donjeg Kraljevca koju Europsko tužiteljstvo zajedno sa službenicima riječke gradske uprave sumnjiči za malverzacije novcem EU. Horvata i gradske službenike ispitati će zbog projekta sufinanciranog s više od 30 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava.

Tko je uhićeni Horvat?

Kako stoji na stranici Tehnix, Horvat je rođen u Draškovcu 1943. godine, gospodarstvenik je i inovator, osnivač i vlasnik tvrtke „Tehnix“. Diplomirani je ekonomista. Do osnutka tvrtke „Tehnix“ dvadeset i pet godina bio je voditelj proizvodnje u tvornici „Rade Končar“ u Donjem Kraljevcu.

Kao gospodarstvenik, poduzetnik, inovator i izumitelj, Horvat je primio niz nagrada i priznanja za svoj inovativni rad i djelovanje na području zaštite okoliša, a 2016. godine proglašen je poduzetnikom godine u Hrvatskoj, a odma nakon i za najgospodarstvenika u Europi i nominiran je u uži izbor 4 najbolja svjetska EY poduzetnika. Tehnix je svrstana među četiri najbolje zajedno s predstavnicima iz Njemačke, Australije i SAD. Među nominiranim međunarodnim tvrtkama samo je „Tehnix“ bio iz područja zaštite okoliša.

Ispred kuće Đure Horvata u Donjem Kraljevcu, obiteljske katnice stigli su policijski službenici i u tijeku je pretres. Oko 11 sati na njegovu adresu stigla je i ekipa Hitne pomoći. Nije poznato kome je pozlilo. Horvat ima 80 godina te loše zdravstveno stanje, zbog kojeg je nedavno bio hospitaliziran.

Prijetio radnicima kresanjem plaća ako završe u samoizolaciji

Uhićeni Horvat obavijestio je svoje radnike 2020. godine, u jeku korone, da će im s plaće skinuti 10% ako "svojom nepažnjom završe u samoizolaciji."

- Poštovani djelatnici! S obzirom da je svaki dan situacija s covid-19 sve gora, obavještavam vas da će kompanija Tehnix uvesti vlastite kapacitete za boravak u samoizolaciji, tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje biti izolirani u hotelu Kralj. Osoba koja će biti u samoizolaciji bit će destimulirana u iznosu od 10% na plaću.

Moramo biti svjesni da svojim ponašanjem van firme ne ugrožavate samo sebe i svoje ukućane, već i radne kolege te se time dovodi u opasnost stabilnost kompanije Tehnix i zadržavanje radnih mjesta! - stoji u obavijesti koju je potpisao direktor Đuro Horvat.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • trekxcaliber 05.04.2023.

    Ja sam iz Donjeg Kraljevca, i svi,ama baš svi znaju,da je dotični 'gospodin ' lopovlukom i nepoštenjem došao do svojeg Tehnixa! Tip je lokalni vlastelin, I osim preseravanja na televiziji,nema ni trunke morala! 'Moralni socijani kapitalist' Kakva smiješna retardirana floskula!

  • mala vatra 04.04.2023.

    Još jedna HDZ-ova kreatura...i neka ga je snašlo to kaj ga je snašlo...plaćenik krominalne pa najbolji poduzetnik,a sad se može prijaviti za najveću lopinu godine...samo konkurencija je vrlo jaka....

  • petarpan242 04.04.2023.

    e sada je na redu tehnix za otimaćinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare