To je to što me zanima!

'Bio sam na porodu pozitivne azilantice, imali smo zaštitu, ali moguće je da sam se tu zarazio'

To je rizik kojega smo svjesni i kojeg prihvaćamo kad se odlučimo biti na pomoći ugroženim ljudima, napisao je na Facebooku liječnik Trpimir Goluža koji je zaražen u Klinici u Petrovoj
Vidi originalni članak

Kod liječnika iz zagrebačke Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj početkom tjedna je utvrđena zaraza korona virusom, zbog čega su odmah i pokrenuli dezinfekciju rodilišta. 

O svemu se oglasio i sam liječnik, Trpimir Goluža, "potaknut brojnim upitima, izrazima zabrinutosti, podrške i spremnosti za pomoć" 

- Istina je da sam prije par dana sudjelovao u porodu, molekularno dokazane, covid pozitivne azilantice iz Sirije - napisao je liječnik.

TRUDNICE PREBAČENE Virus ušao u Petrovu, zaražen liječnik: Rodilište se dezinficira

- Iako smo poštovali sve principe i u cijelosti proveli proceduru korištenja zaštitne odjeće i opreme te postupanja tijekom rizičnog kontakta sa zaraženom osobom, postoji mogućnost da sam tom prilikom i zaražen. No, to je rizik kojega smo svjesni i kojeg prihvaćamo kad se odlučimo biti na pomoći ugroženim ljudima - nastavlja.

Poručuje i da su mu odredili 10 dana izolacije, koju će za razliku od predsjednika Trumpa, u potpunosti poštivati.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • NindžaPijace 09.10.2020.

    Dobro, što mu je? Jel se guši, ima temperaturu 40, iskašljava krv, ima bradavice na rukama...što mu je?

  • Michelangelo 09.10.2020.

    Kad smo već kod prijetnjom "vlasti" da će se maske morati nositi i na otvorenom...zašto medicinari nose zaštitna odijela i vizire ako su samo maske tako funkcionalne u obrani od virusa.A ako nisu baš tako funkcionalne i moguće se zaraziti preko sluzokože oka ima li potrebe natjeravati narod na tu sprdačinu??

  • 09.10.2020.

    Di je radmanu i onom drugom jucer brnjica? Pitam za batka, ipak je radman ravnozemljas ili teoreticar ili kaj ja znam, nije on nikakav znanstvenik

Komentiraj...
Vidi sve komentare