To je to što me zanima!

Bio u bijegu 26 godina: Dolijao je američki 'Kokainski kauboj'

SAD: Gustavo Falcon (55), jedan od najbogatijih dilera droge u američkoj povijesti, uhvaćen je nakon četvrt stoljeća bijega. I to tijekom vožnje motorom sa svojom suprugom...
Vidi originalni članak

Američke vlasti su konačno uhitile jednog od najdugovječnijih dilera droge u svojoj povijesti. Gustavo Falcon (55), posljednji član 'Kokainskih kauboja', skupine kolumbijskih narko bossova koji su zauvijek promijenili sliku Miamija.

Uhićen je na Floridi tijekom ugodne vožnje motorom sa svojom ženom, piše Daily Mail. Unatoč brojnim glasinama, poput one da se skriva na Kubi, Falcon je uhvaćen i nakon 26 godina bijega konačno je dolijao američkim vlastima.

Početak njegove dilerske karijere započeo je 80-ih godina prošlog stoljeća, kad je zajedno s bratom Augustom 'Willyjem' Falconom i partnerom Salvadorom 'Sal' Malglutom osnovao originalne 'Kokainske kauboje'. Živjeli su u skladu s načinom zarade - plejbojevski, s dvorcima, privatnim avionima i brzim gliserima.

Trojac je optužen za krijumčarenje čak 75 tona kokaina, vrijednog više od dvije milijarde dolara. Drogu su unijeli u SAD između 1978. i 1991. godine, a bili su toliko uspješni da je njihova mreža ušla u top pet najjačih u povijesti SAD-a. Gustavo, nadimka Tabby, mirno je prihvatio uhićenje i priznao svoj pravi identitet.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 15.04.2017.

    Šteta!

  • _Varešak_ 14.04.2017.

    Došla maca na vratanca.

  • ak47 14.04.2017.

    CIA je glavni distributer narkotika, ovaj lik je samo malo jači ulični klošar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare