To je to što me zanima!

"Birači u BiH imaju pravo glasa i zato im je doniran prijevoz"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Birači u BiH imaju pravo glasa, no mogućnost da ga ostvare je znatno otežana, pa se jedan autoprijevoznik iz Grude javio da donira prijevoz biračima, kaže Jandroković
Vidi originalni članak

Prijava predsjednika Ive Josipovića Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) vezano uz prijevoz birača u BiH , HDZ-ov Gordan Jandroković nazvao je danas pokušajem sprečavanja hrvatskih državljana iz BiH da ostvare svoje Ustavom garantirano biračko pravo . Podsjetimo, predsjednik Josipović zatražio je od DIP-a da se provjeri je li dopušten prijevoz birača HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović do izbornih mjesta u Bosni i Hercegovini .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Birači u BiH imaju pravo glasa, no mogućnost da ga ostvare je znatno otežana, pa se jedan autoprijevoznik iz Grude javio da donira prijevoz svim biračima kako bi glasovali. To nije donacija ni kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović ni HDZ-u, već donacija hrvatskim državljanima koji žive u BiH i pomoć da izađu na izbore i ostvare svoje temeljno ustavno pravo – tvrdi Jandroković koji smatra da je Josipović taj prijevoz autobusima prijavio jer strahuje da neće ostvariti dobar rezultat u Bosni i Hercegovini.

- Za razliku od njega, mi i naša kandidatkinja pozivamo sve hrvatske državljane u BiH da izađu na izbore i glasuju. Zanimljivo je da Josipović nikada ranije nije dovodio u pitanje prijevoz birača autobusima, pa tako ni kad su na posljednjim lokalnim izborima autobusima dolazili birači iz Srbije. To su dvostruki standardi, demokracija na način Ive Josipovića, pa su dobrodošli samo oni koji glasuju za njega – kritizira Jandroković.  Osvrnuo se i na današnje uhićenje predsjedničkog kandidata "Živog zida" iz prvog kruga Ivana Vilibora Sinčića tijekom deložacije hrvatskog branitelja.

- Zatečen sam i pomalo iznenađen tom informacijom, a  interesantno je i vrijeme u kojem se to uhićenje dogodilo. U isto vrijeme dobivamo informaciju da se tijekom skijaške utrke na Sljemenu gdje je predstojnik Ureda predsjednika Vlade navodno u alkoholiziranom stanju izazvao incident s policijom pa će biti interesantno vidjeti kakav će biti konačni ishod, a ne bih se iznenadio da u konačnici ponovno odgovaraju policajci – primijetio je Jandroković.

Pozvao je predsjednika Josipovića da kaže kakav je njegov stav o izjavama Vesne Teršelić i Zorana Pusića koji su ga podržali kao kandidata za predsjednika, a koji su ranije problematizirali Domovinski rat kao i oslobađajuće presude generalima.

- Glas za Josipovića je glas za one koji ne prihvaćaju Domovinski rat – zaključuje Gordan Jandroković.

Idi na 24sata

Komentari 791

  • hrvoje1978 12.01.2015.

    oni su vas i spasili... zato im se i uvlačite u pedu stalno...ah obraza...

  • scoo_1 12.01.2015.

    zasto mi u RH nismo imali org prijevoz???

  • glazbenik1 11.01.2015.

    vidim ovdje razna prepucavanja i pljuvanje po Hrvatima iz BiH od kojih su se mnogi branili Hrvatsku, a vi sto pljujete 90% vasih nije vidjelo rata, i ovdje koji komentiraju preko 90% vasih i vas je partizanija i volite josipovice koje seselj podrzava, bravo Hrvatine moje velike, ne kazem da je HDZ dobar, dapace, ali volim Hrvaticu neko petokraku koja viri iz cela

Komentiraj...
Vidi sve komentare