Obavijesti

News

Komentari 791

"Birači u BiH imaju pravo glasa i zato im je doniran prijevoz"

"Birači u BiH imaju pravo glasa i zato im je doniran prijevoz"
2

Birači u BiH imaju pravo glasa, no mogućnost da ga ostvare je znatno otežana, pa se jedan autoprijevoznik iz Grude javio da donira prijevoz biračima, kaže Jandroković

VIDEO

Prijava predsjednika Ive Josipovića Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) vezano uz prijevoz birača u BiH , HDZ-ov Gordan Jandroković nazvao je danas pokušajem sprečavanja hrvatskih državljana iz BiH da ostvare svoje Ustavom garantirano biračko pravo . Podsjetimo, predsjednik Josipović zatražio je od DIP-a da se provjeri je li dopušten prijevoz birača HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović do izbornih mjesta u Bosni i Hercegovini .

Pokretanje videa...

Davor Puklavec/Pixsell 03:38

- Birači u BiH imaju pravo glasa, no mogućnost da ga ostvare je znatno otežana, pa se jedan autoprijevoznik iz Grude javio da donira prijevoz svim biračima kako bi glasovali. To nije donacija ni kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović ni HDZ-u, već donacija hrvatskim državljanima koji žive u BiH i pomoć da izađu na izbore i ostvare svoje temeljno ustavno pravo – tvrdi Jandroković koji smatra da je Josipović taj prijevoz autobusima prijavio jer strahuje da neće ostvariti dobar rezultat u Bosni i Hercegovini.

- Za razliku od njega, mi i naša kandidatkinja pozivamo sve hrvatske državljane u BiH da izađu na izbore i glasuju. Zanimljivo je da Josipović nikada ranije nije dovodio u pitanje prijevoz birača autobusima, pa tako ni kad su na posljednjim lokalnim izborima autobusima dolazili birači iz Srbije. To su dvostruki standardi, demokracija na način Ive Josipovića, pa su dobrodošli samo oni koji glasuju za njega – kritizira Jandroković.  Osvrnuo se i na današnje uhićenje predsjedničkog kandidata "Živog zida" iz prvog kruga Ivana Vilibora Sinčića tijekom deložacije hrvatskog branitelja.

- Zatečen sam i pomalo iznenađen tom informacijom, a  interesantno je i vrijeme u kojem se to uhićenje dogodilo. U isto vrijeme dobivamo informaciju da se tijekom skijaške utrke na Sljemenu gdje je predstojnik Ureda predsjednika Vlade navodno u alkoholiziranom stanju izazvao incident s policijom pa će biti interesantno vidjeti kakav će biti konačni ishod, a ne bih se iznenadio da u konačnici ponovno odgovaraju policajci – primijetio je Jandroković.

Pozvao je predsjednika Josipovića da kaže kakav je njegov stav o izjavama Vesne Teršelić i Zorana Pusića koji su ga podržali kao kandidata za predsjednika, a koji su ranije problematizirali Domovinski rat kao i oslobađajuće presude generalima.

- Glas za Josipovića je glas za one koji ne prihvaćaju Domovinski rat – zaključuje Gordan Jandroković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 791
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.