To je to što me zanima!

Biskupi imaju 101 romantičnu ideju za parove za Valentinovo

HBK u 101 romantičnoj ideji za supružnike savjetuje odlazak na livadu i gledanje zvijezdi, puštanje zmajeva ili posjet knjižari, ali tu su i malo kreativnije ideje poput zajedničke kupke
Vidi originalni članak

Ususret blagdanu zaljubljenih, Valenitnovu, i Hrvatska biskupska konferencija (HBK) izdala je popis 101 romantične ideje za bračne partnere. Ovaj dokument pripremili su 2010. godine, ali i danas je na internetskim stranicama i možete ga pregledati ovdje.  

HBK u 101 romantičnoj ideji za supružnike savjetuje odlazak na livadu i gledanje zvijezdi, puštanje zmajeva ili posjet knjižari, ali tu su i malo kreativnije ideje. Donosimo vam nekoliko najzanimljivijih:

- Ako je tvoja supruga imala vrlo naporan i dug radni dan, pripremi joj toplu kupku. U vodu ulij mirisno ulje za kupanje i nježno ju okupaj od glave do pete. Odnesi ju u spavaću sobu. Nježno ju obriši ručnikom i položi u svježe pripremljeni krevet. Poljubi ju u čelo.

- Kad budete u prigodi kupati se u velikoj kadi, stvorite romantično ozračje tako što ćete oko kade upaliti svijeće, uliti u vodu eterično ulje poput onog od ruže, jasmina, ylang ylanga, sandalovine ili pačulia, a na površinu prosuti ružine latice. Suprug neka pusti suprugu da prva uđe u kadu, a dok ona bude uživala kupajući se, neka joj posluži pjenušac i jagode s čokoladnim preljevom prije nego joj se pridruži.

- Fotokopiraj vlastitu ruku i pošalji je telefaksom svojoj supruzi s porukom: «Želiš li da se držimo za ruke?»

- Kupite zmaja i kad je vjetrovito otiđite u park ili na neki proplanak te ga puštajte zajedno. Ako si moţete priuštiti, kupite velikog zmaja koji se može kontrolirati s dva konopca. Vrlo je zabavno puštati takve zmajeve osobito ako zamišljate da zajedno letite na njima.

- Pripremi veliko gađanje jastucima. Kupi dva jastuka napunjena perjem. Načini rupe u jastucima kako bi perje počelo letjeti kad počne «borba», a potom «napadni» suprugu/a kad osjetiš da je pravi trenutak. Poslije borbe iskoristite perje za pisanje poruka po leđima i naposljetku sve zajedno počistite.

- Ako tvoj suprug/a koristi računalo, uzmi sliku na kojoj ste vas dvoje, daj ju skenirati u fotokopiraonici (ili ju sam/a skeniraj) te ju pohrani u računalo kao .bmp datoteku.
Prebaci sliku na njegovo/njeno računalo stavi je kao pozadinu na ekran.
Za to upotrijebi Windows-e, izaberi naredbe Pokreni/Postavke/Kontrolna ploča/Ekran. Izaberi tipku
«Pozadina», a potom tipkom «Pretraži» pronađi svoju .bmp datoteku tamo gde je snimljena.

- Kupi supruzi zlatnu ribicu u staklenoj posudi. Na posudu nalijepi sljedeću poruku:
«Od svih riba na svijetu ti si prava riba za mene!»

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Hijacinta 13.02.2016.

    zanimljivo, biskupi sve znaju, jako su romantični s obzirom da su samo muškarci, nekako to sve ženskasto zvuči, ti savjeti...ali dobro, u svakom slučaju bolje od dijeljenja bračnih savjeta još uvijek, mada se i time bave na tečajevima za vjenčanja u crkvi...e, tu su stvarno iskusni :))

  • Kashmir 13.02.2016.

    Hahahahah ajme meni što je ovo ???! ;))). Ma sigurno budu muškarci nakon kupke ženu (fol samo će ju oprati od do hahaha) pospremili u krevet sa poljupcem u čelo nebi da su im tate hahahha. Fotokopiranje ruku ma daaaj hahahha uz poruku "Želiš li da se držimo za ruke" kaj su ovo savjeti za vrtićku dob!!!? Ne mogu više ni nabrajati ali hvala kaj ste me nasmijali do suza ;D ....svaka čast!!

  • matura 12.02.2016.

    Dajte, najte...

Komentiraj...
Vidi sve komentare