To je to što me zanima!

Oštri biskupi: Država ne smije pljačkati i kažnjavati građane!

Pozivamo vlasti u Hrvatskoj da zaštite građane koji se nalaze u teškoj situaciji. Neka se dokinu zakonske odredbe koje pogoduju interesnim lobijima, poručili su
Vidi originalni članak

Hrvatska biskupska konferencija je u novoj izjavi poručila kako vlasti u Hrvatskoj moraju zaštititi institut socijalne države i pomoći građanima koji su najugroženiji zbog dugogodišnje krize. Biskupi smatraju kako je ekonomska kriza posljedica moralne i socijalne krize.

- Zbog toga ako se doista želi okončati kriza, potrebno je poći do njezinih uzroka i korijena, do krize morala i destrukcije životnih praksa bez kojih je nemoguće organizirati uspješno gospodarstvo i društvo koje počiva na dostojanstvu ljudske osobe - stoji u izjavi. 

'U Hrvatskoj i dalje postoje ostaci totalitarne države'

Biskupi tvrde kako u Hrvatskoj i dalje postoje ostaci totalitarne države, koja zatire građanska i ljudska prava pojedinaca. 

- U mnoštvu problema s kojima se u zadnje vrijeme susrećemo željeli bismo istaknuti jedno pitanje za koje držimo da je važno i rješivo. To bi građanima pomoglo da država zauzme umjereni, a ne ekstremni stav potpune odsutnosti ili pak sveprisutnosti. Je li 'industrija naplate dugova' zauzela mjesto proizvodnje i razvoja?! - poručili su biskupi. 

'Građani su kolateralne žrtve krize koju nisu prouzročili'

- Pozivamo vlasti u Hrvatskoj da zaštite hrvatske građane koji se nalaze u teškoj situaciji. Neka se dokinu zakonske odredbe koje pogoduju raznim interesnim lobijima. U ovoj teškoj ekonomskoj i društvenoj krizi potrebno je raditi na oporavku gospodarstva i istodobno ne dopustiti da kriza postane izlikom za još veće osiromašenje hrvatskoga puka. Država ne smije svoje građane pljačkati, otuđivati im imovinu i kažnjavati ih jer su kolateralne žrtve krize koju nisu prouzročili  - istaknuli su.

Idi na 24sata

Komentari 317

  • mladen hrastinski 09.05.2013.

    pa nezna se ko bolje krade od naroda vi sveti ili ovi na vlasti pa ja mislim da podjednako makar vi nemate vlast ali jake dobre znate lagati i prositi

  • 07.05.2013.

    Kako divno.Pitam se zašto nisu ustali protiv svećenika koji masno naplaćuju svoje usluge nego su još stali u njihovu zaštitu.

  • Mladen Matanic 07.05.2013.

    Ja osobno nema ništa protiv toga koliko crkva ima nitko nas ne tjera da dajemo ako ne želimo ili drukčije rečeno ono što sam dao dao sam od srca za crkvu što ne želim neću ni dati, Biskupi su u pravu i svi vi bi ih trebali podržati rekli su ispravnu stvar siromašni građani nemaju više sigurnost da im neće sutra oteti dom obitelji i mi ih svi trebamo podržati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare