To je to što me zanima!

Bivša radnica Kamenskog je postala Zagrepčanka godine

Mala skupina njenih kolegica iz Kamenskog pokušala je osporiti Đurđine zasluge u borbi za prava radnica, no odluku članova Skupštine nisu uspjele promijeniti
Vidi originalni članak

Đurđa Krnjak, bivša radnica propale tekstilne tvornice Kamensko, u utorak je u Gradskoj skupštini primila nagradu Zagrepčanka godine.

- Neke žene su izašle iz anonimnosti zahvaljujući svojoj borbi protiv tlačenja i nepravde. Na tu činjenicu podsjeća nas i ovogodišnja dobitnica nagrade Đurđica Krnjak, prva među jednakima, među požrtvovnim kolegicama i prijateljicama koje su se najviše istakle i koje su i danas uz nju, radnicama koje su radile bez plaće i istodobno štrajkale glađu i radile riječju. Učinile su nešto što samo žena može. Stoga je ovo priznanje gospođi Krnjak, a preko nje i njenim kolegicama radnicama, ujedno podrška predstavničkog tijela građana Grada Zagreba njenoj i njihovoj borbi protiv očaja, borbi za pravednu stvar - kazao je Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba. On i gradonačelnik Milan Bandić čestitali su Đurđi Krnjak i predali joj cvijeće i plaketu.

- Nekako sam hrabrija u borbi nego u zahvalama. Zahvaljujem svojim princezama, heroinama, koje su od prvog dana uz mene. Borit ćemo se i dalje, ako nismo uspjele za Kamensko onda za druge. Dok smo hodale prosvjedujući, poruka je bila "danas mi, sutra možda vi" - kazala je Đurđa.

Mala skupina njenih kolegica iz Kamenskog pokušala je osporiti Đurđine zasluge u borbi za prava radnica, no jednoglasnu odluku članova Skupštine nisu uspjele promijeniti. Pobuna je počela nakon objave da će Đurđa Krnjak uz nagradu Zagrepčanka godine dobiti i 50.000 kuna.

Na Svečanoj sjednici Gradske skupštine povodom dodjele nagrade, gradonačelnik Milan Bandić predložio je da se i za ostalih više od 400 radnica Kamenskog simbolično zahvali novcem iz gradskog proračuna.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • nefertiti69 08.03.2011.

    ne kuzim u cemu je problem ocito da je ta zena zasluzila nagradu osim toga netko ju je predlozio sigurno se nije sama a kaj bi sad ostale zene iz kamenskog htjele da valjda podjeli s njima taj novac kak bi i bilo koja od njih da je na njezinom mjestu ljudi moji pustite tu gospođu na miru ne zamjerajte joj barem ce se je jedna obitelj malo oporaviti financijski ide mi na jetra kaj joj se tak prigovara meni je zena simpaticna i ok zelim joj sve najbolje i njoj i njezinoj obitelji

  • MatoKrnjak 08.03.2011.

    dok ta dotična gospođa krnjak je hodala naokolo trošila zadnje svoje lipe i štrajkala za sve njih onda je bila dobra... doma je dolazila svakih 10 dana na 5 min ove kaj sad prosvjeduju su doma sjedile na toplom nisu se pitala di je đurđa jel vidla svoju familiju ili nije..... u čemu je največi problem da one žene koje su sa njom štrajkale su i dalje uz nju jel znaju šta je sve radila a da ove kojima je bilo ispod časti štrajkat za sebe svoje plače svoje kolegice nakraju i za svoju firmu sad idu štrajkat samo iz zavisti i ljubomore.... može ih biti sram i mi svi bi se trebali sramit takvih ljudi.....

  • Astra_4 08.03.2011.

    Ovo vam je Hrvatska priča !!! Zloba i jal u Hrvata ! Je jača od bilo kakvog priznanja ! Po meni ! ove DAME dobile su bitku ! ali ne i rat.Nagradu je trebalo podjeliti ravnopravno .Čovjek ! ko jedinka nemože uspjeti sam .Vjerujem da Gospođa nebi sama štrajkala glađu !!! da nije bilo potpore njezinih radnih kolegica !!! Znači da zasluge treba podjeliti jednako i ravnopravno . Ali u našem društvu postji samo jedno pravilo ? ZAVADI PA VLADAJ !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare