To je to što me zanima!

Bivše vojne policajce HV-a osumnjičili za ratne zločine

Protiv šestorice je pokrenuta istraga zbog ratnog zločina protiv civila i određen pritvor zbog teških okolnosti kaznenog djela za koje se terete
Vidi originalni članak

Šestorica bivših pripadnika vojne policije HV-a osumnjičena su za ubojstvo 17 srpskih civila u improviziranom zatvoru u mjestu Ribnjak na pakračkom području 1991., doznaje se u srijedu na požeškom Županijskom sudu, na kojemu je pokrenuta istraga o tom zločinu.
Riječ je o bivšim pripadnicima voda vojne policije pri 76. samostalnom bataljunu Zbora narodne garde, kasnije Hrvatske vojske.
Dvojica osumnjičenika, Damir Kufner (42) i Davor Šimić (43), pritvorena su prije mjesec dana, Tomislav Poletto (41), Željko Tutić (41), Tomislav Poletto (41) i Ante Ivezić (36) uhićeni su prije Uskrsa, a u utorak je priveden i Pavle Vancaš (62).
Protiv svih je pokrenuta istraga zbog ratnog zločina protiv civila i određen pritvor zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela za koje se terete, a istraga je proglašena tajnom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Goge61 27.03.2008.

    Uzorita naša Vlado dajte pod hitno nalog da se u Hrvatskoj počnu graditi posebni zatvori za branitelje! Oni su odvodili u logore, a vi u zatvore!!!!

  • Hercegovkica 26.03.2008.

    Ma najbolje da sve nas koji smo preživjeli rat optuže!!!EUROPO, SUĐENJE VUKOVARSKOJ TROJCI VAŠA JE SRAMOTA!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare