To je to što me zanima!

Bivšeg generala Ćosića Rojsa bi mogli izbaciti iz HDZ-a kad DIP prihvati liste 'Hrvatskog bila'

Iako je Ćesić Rojs još uvijek član HDZ-a, doznajemo da član koji se kandidira na suprotnoj listi prestaje po sili statuta biti član HDZ-a. Generala bi tako moglo dočekati izbacivanje iz stranke nakon što DIP potvrdi liste
Vidi originalni članak

Okupili smo se ratni zapovjednici kojima je ostalo nedovršenih zadaća, rekao je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs koji je sa strankom Hrvatsko bilo predao izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu. Nakon predaje lista, obratili su se okupljenim medijima. Predsjednica stranke Hrvatsko bilo na početku je rekla kako stranka "podržava listu Hrvatskih generala koji su nam omogućili slobodnu i samostalnu državu Hrvatsku".

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nikad neću izdati svoj Hrvatski narod jer osluškujem bilo hrvatskog naroda, predsjednika Tuđmana i ministra Šuška - rekao je Rojs, a na pitanje tko je sve na listi rekao je 'to su sve ugledni ljudi'. Kako je otkrio, riječ je o generalima i jednom zapovjedniku.

- Utemeljitelji Hrvatske demokratske zajednice, mi smo svi utemeljitelji HDZ-a. General Ivan Tolj je bio na prostorima tada Herceg Bosne, glavni inspektor, general Ivan Kapular koji je došao iz Kanade. Najprije je branio u Vukovaru, zapovjednik pete gardijske brigade, četvrti je general Miljenko Galić - rekao je Rojs.

Iako je Ljubo Ćesić Rojs još uvijek član HDZ-a, doznajemo da član koji se kandidira na suprotnoj listi prestaje po sili statuta biti član HDZ-a. Generala bi tako moglo dočekati izbacivanje iz stranke nakon što DIP potvrdi liste.

Rok za predaju kandidacijskih lista istječe u ponoć 29. ožujka na Veliki petak. Zaprimanje kandidatura započelo je u ponedjeljak. Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprima kandidature u zgradi Sabora na Markovu trgu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • vilim1234 30.03.2024.

    Rekao je i da bi Bogu ukrali nogu 

  • PeroZagreb2023 29.03.2024.

    Vozač autobusa sa generalskim ovlastima koji sisa dvije države je odavno pročitana knjiga i za njega će glasovati samo njegova obitelj. Tko je jamio, jamio!

  • kakobudebitce 29.03.2024.

    Bravo Generale!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare