Obavijesti

News

Komentari 17

Bivšeg generala Ćosića Rojsa bi mogli izbaciti iz HDZ-a kad DIP prihvati liste 'Hrvatskog bila'

Bivšeg generala Ćosića Rojsa bi mogli izbaciti iz HDZ-a kad  DIP prihvati liste 'Hrvatskog bila'
2

Iako je Ćesić Rojs još uvijek član HDZ-a, doznajemo da član koji se kandidira na suprotnoj listi prestaje po sili statuta biti član HDZ-a. Generala bi tako moglo dočekati izbacivanje iz stranke nakon što DIP potvrdi liste

VIDEO

Okupili smo se ratni zapovjednici kojima je ostalo nedovršenih zadaća, rekao je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs koji je sa strankom Hrvatsko bilo predao izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu. Nakon predaje lista, obratili su se okupljenim medijima. Predsjednica stranke Hrvatsko bilo na početku je rekla kako stranka "podržava listu Hrvatskih generala koji su nam omogućili slobodnu i samostalnu državu Hrvatsku".

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nikad neću izdati svoj Hrvatski narod jer osluškujem bilo hrvatskog naroda, predsjednika Tuđmana i ministra Šuška - rekao je Rojs, a na pitanje tko je sve na listi rekao je 'to su sve ugledni ljudi'. Kako je otkrio, riječ je o generalima i jednom zapovjedniku.

- Utemeljitelji Hrvatske demokratske zajednice, mi smo svi utemeljitelji HDZ-a. General Ivan Tolj je bio na prostorima tada Herceg Bosne, glavni inspektor, general Ivan Kapular koji je došao iz Kanade. Najprije je branio u Vukovaru, zapovjednik pete gardijske brigade, četvrti je general Miljenko Galić - rekao je Rojs.

Zagreb:  Ljubo Ćesic Rojs, Hrvatsko bilo predali kandidature DIP-u.

Iako je Ljubo Ćesić Rojs još uvijek član HDZ-a, doznajemo da član koji se kandidira na suprotnoj listi prestaje po sili statuta biti član HDZ-a. Generala bi tako moglo dočekati izbacivanje iz stranke nakon što DIP potvrdi liste.

Rok za predaju kandidacijskih lista istječe u ponoć 29. ožujka na Veliki petak. Zaprimanje kandidatura započelo je u ponedjeljak. Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprima kandidature u zgradi Sabora na Markovu trgu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...