To je to što me zanima!

Bivšeg slovenskog ministra osudili na sedam god. zatvora

Igora Bavčara koji je 2002. postao direktor slovenske tvrtke Istrabenz, su tužitelji teretili za pranje novca i zloporabu vlasti tijekom prodaje dionica Istrabenza
Vidi originalni članak

Igora Bavčara, bivšeg slovenskog ministra unutrašnjih poslova je sud u Ljubljani osudio u petak na sedam godina  zatvora zbog pranja novca dok je bio šef poduzeća. Također mora platiti  21 milijun eura, koliko je prema presudi, prisvojio tijekom ilegalne transakcije. Na presudu će se žaliti. Bavčara, koji je 2002. postao direktor slovenske tvrtke Istrabenz, su tužitelji teretili za pranje novca i zloporabu vlasti tijekom prodaje dionica Istrabenza slovenskoj Pivovarni Laško.

U istom je slučaju osuđen i Boško Šrot koji je u to vrijeme bio generalni direktor Pivovarne Laško. On je dobio 5 godina i 10 mjeseci zatvora zbog ilegalne kupovine dionica i zloporabe vlasti. I Šrot je najavio da će se žaliti na presudu, piše 24ur. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • emil šokić 20.07.2013.

    bravo susedi, i mi ćemo pomalo pa sigurno

  • nemoj me žderat 20.07.2013.

    Slovenci čiste,a kad ćemo mi???

  • ivanfilip 20.07.2013.

    Ipak nisu različitiji od političara "susjeda s juga" od kojih se tako vole distancirati! Mafija svih zemalja očito posve je identična.

Komentiraj...
Vidi sve komentare