To je to što me zanima!

Bivši gruzijski predsjednik Sakašvili završio u bolnici

Njegovi pobornici, koji bi se trebali sastati u ponedjeljak navečer u Tbilisiju, tjednima zahtijevaju njegovo oslobođenje ili barem hospitalizaciju zbog njegovog zdravlja
Vidi originalni članak

Bivši gruzijski predsjednik i oporbeni čelnik Mihail Sakašvili, koji je u zatvoru i od početka listopada štrajka glađu, prebačen je u ponedjeljak u zatvorsku bolnicu zbog zabrinutosti za njegovo zdravlje.

Prozapadni predsjednik od 2004. do 2013., kojeg sada smatraju oporbenim čelnikom, Sakašvili se 1. listopada vratio u Gruziju iz osmogodišnjeg egzila. Odmah je uhićen i zatvoren zbog "zlouporabe vlasti", u progonu za koji Sakašvili tvrdi da je isključivo politički.

'POTIČE DRŽAVNI UDAR' Prosvjeduje protiv uhićenja: Sakašvili započeo štrajk glađu

Karizmatična i ambivalentna ličnost gruzijske, ali i ukrajinske politike, Sakašvili je u štrajku glađu 39 dana prosvjedujući protiv zatočenja. 

Njegovi pobornici, koji bi se trebali sastati u ponedjeljak navečer u Tbilisiju, tjednima zahtijevaju njegovo oslobođenje ili barem hospitalizaciju zbog njegovog zdravlja. 

Nakon što su najprije odbili tu hospitalizaciju, vlasti su u ponedjeljak ipak popustile.

PRIJETI MU ZATVOR Bivšeg gruzijskog predsjednika Sakašvilija uhitili su u Ukrajini

"Kako bi izbjegli pogoršanje zdravstvenog stanja Mihaila Sakašvilija i zbog njegove sigurnosti, prebačen je iz zatvora u zatvorsku bolnicu", navela je zatvorska uprava.

Ranije u ponedjeljak liječnici su pregledali Sakašvilija i istaknuli "visoku opasnost od komplikacija i potrebu za hitnim liječenjem u dobro opremljenoj polivelantnoj klinici".

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare