To je to što me zanima!

'U ratno vrijeme svi su klubovi poslovali preko inozemstva'

Mandatno imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora jednoglasno je odobrilo zahtjev DORH-a da se ukine imunitet bivšem nogometašu i čelniku Hajduka V. Rožiću
Vidi originalni članak

Mandatno imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora jednoglasno je odobrilo zahtjev DORH-a da se  bivšem nogometašu i čelniku Hajduka, te sadašnjem HDZ-ovom zastupniku u Saboru Vedranu Rožiću ukine saborski imunitet. Tu bi odluku Sabor trebao potvrditi najesen. Ukidanje imuniteta Rožiću je tražio DORH, javlja Tportal. MIP se sastao u četvrtak u 14 sati. 

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je odmah nakon što je saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo prihvatilo zahtjev DORH-a o skidanju imuniteta Vedranu Rožiću, zastupniku HDZ-a, podiglo optužnicu protiv njega, Bartola Kaleba i Ivana Buljana zbog zlouporabe položaja i ovlasti od 1992. do 1997. godine, kada su bili na čelu Hajduka. Terete ih da su utajom poreza državu oštetili za 74 milijuna kuna, a raznim malverzacijama klub za 18 milijuna kuna.

Vedran Rožić je iznenađen razvojem događaja, ali drži kako će na sudu imati prilike aferu s Hajdukom konačno ostaviti iza sebe i dokazati da nije kriv. 

- Hajduk je poslovao kao i ostali klubovi u to ratno vrijeme. Nije se radilo preko privatnih računa, već je klub imao svoj račun u Austriji preko kojeg se poslovalo. Nitko se osobno nije okoristio Hajdukom, to je valjda najvažnije! - tvrdi Rožić, koji je za vrijeme istrage, zajedno s Kalebom i Buljanom bio 20 dana u pritvoru.

Napominje kako su uprava i skupština kluba kontrolirali financijsko poslovanje. U to je vrijeme Nadan Vidošević bio predsjednik Upravnog odbora. Iako se njegovo ime povlačilo od početka afere, u konačnici je izostavljen iz optužnice. Državno odvjetništvo je pojasnilo da je odustalo od kaznenog progona jer Vidošević nije bio ovlašten potpisivati financijske dokumenta ni naloge za plaćanje s inozemnih računa. U optužnici se spominju devizni računi u Austriji preko kojih se poslovalo da bi se utajio porez i “crna devizna blagajna” s koje su optuženici uzimali novac i, kako ih tereti tužilaštvo, zadržavali ga za sebe.


Idi na 24sata

Komentari 45

  • alen123 31.07.2011.

    E sad recite da su svi isti, da je i od HDZ-a opet je previše.

  • pp7 30.07.2011.

    pretpostavljam da je taj racun u austriji bio u hypo banci.

  • koza 30.07.2011.

    U Hrvatskoj kriminalci sjede u Saboru,kriminalci su gradonačelnici,kriminalci su u policiji,javni su tužitelji...... Da bi to postali ne treba im potvrda da nisu kažnjavani,već samo stranačka iskaznica,a još ako je stranka na vlasti..... U Hrvatskoj svaki rad je sramota,to je jedna" komunistička devijacija", pravi domoljubi nikada ne bi smjeli raditi.... Više se rad i ne zove rad nego djelatnost,a čovjek koji radi je djelatnik,a radnik je naziv koji su izmislili neprijatelji Hrvatske i svega hrvatskog.... Baš me čudi da su mu ukinuli imunitet iako je godinama bio osumnjičen za pljačku u Hajduku,iako je grad Trogir čiji je gradonačelnik bio,temeljito popljačkan..... To nikada nije zasmetalo naše vrle saborske zastupnike,jer velika većina zaslužuje sobu u Remetincu..... Jadna naša državo,koji te idioti i jadnici vode....

Komentiraj...
Vidi sve komentare