To je to što me zanima!

Bivši Trumpov savjetnik ukrao 25 milijuna dolara iz kampanje

Ta sredstva trebala bila su namjenjena ispunjavanju predizbornog obećanja predsjednika Donalda Trumpa o izgradnji zida, no tužitelji tvrde kako su Bannon i suradnici umjesto toga profitirali
Vidi originalni članak

Bivši glavni strateg Bijele kuće Steve Bannon optužen je, a potom i uhićen za prevaru stotina tisuća donatora kroz svoju kampanju 'Gradimo zid'.

Cilj kampanje bilo je prikupljanje sredstava za izgradnju zida između SAD-a i Meksika kako bi se zaustavili migranti iz zemalja Latinske Amerike, a Bannon je optužen zajedno s troje suradnika.

U njihovoj kampanji prikupljeno je više od 25 milijuna dolara za igradnju tog zida, a u optužnici su još Timothy Shea, Brian Kolfage i Andrew Badolato.

Ta sredstva trebala bila su namjenjena ispunjavanju predizbornog obećanja predsjednika Donalda Trumpa o izgradnji zida, no tužitelji tvrde kako je navedena četvorka umjesto toga financijski profitirala.

- Iako su donatore neprestano uvjeravali da Brianu Kolfageu, osnivaču i javnom licu kampanje, neće biti isplaćen ni cent, optuženici su potajno planirali da stotine tisuća dolara prenesu na Kolfagea, koji je novac koristio za financiranje svog raskošnog načina života - izjavila je državna odvjetnica u New Yorku Audrey Strauss.
 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • universe 20.08.2020.

    Desničar i domoljub.

  • urnebes 20.08.2020.

    da mu preci sa otoka Brača nisu iselili u USA, bio bi ugledni diplomata iz HDZ-a

  • 20.08.2020.

    Car

Komentiraj...
Vidi sve komentare