To je to što me zanima!

Odvjetnik Šerić o nasilju na Platku: 'Udarac nogom u čizmi je nanošenje teških ozljeda'

Ako se nešto klasificira kao laka ozljeda, to onda znači da osoba koja je ozljede zadobila, sama tuži onoga tko joj je ozljedu nanio. Tako je najlakše oprati ruke, navodi Šerić
Vidi originalni članak

U svojoj sam 40-godišnjoj sudačkoj i odvjetničkoj praksi imao više predmeta u kojima se udarac obuvenom nogom u glavu kvalificirao kao pokušaj ubojstva, pa čak i kad je do njega došlo u tučnjavi, u sukobu, rekao je za 24sata odvjetnik i bivši sudac Branko Šerić.

POGLEDAJTE VIDEO: Nova snimka divljaštva na Platku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On je prokomentirao incident s Platka u kojem su u tučnjavi sudjelovali MMA borci, HGSS-ovci i građani koji su se tamo zatekli. 

NOVI DETALJI TUČNJAVE Ravnatelj policije o incidentu na Platku: 'Sudionici su imali do 2,9 promila, ali ne i počinitelji'

Državno odvjetništvo bi takve udarce, dodaje, u najmanju ruku smatralo pokušajem nanošenja teške tjelesne ozljede. 

- Ako netko osobu na podu udara nogom u čizmi, gojzerici, bilo kakvoj takvoj obući, ne bosom nogom, to se u praksi smatralo u najmanju ruku pokušajem nanošenja teške tjelesne ozljede. Pogotovo ako je osoba na podu, ili je bespomoćna. Ako se nešto klasificira kao laka ozljeda, to onda znači da osoba koja je ozljede zadobila, sama tuži onoga tko joj je ozljedu nanio. Tako je najlakše oprati ruke, navodi Šerić.

NIJE GOTOVO DORH je naredio dodatne izvide za slučaj tučnjave na Platku!

RTL Danas objavio je još jednu snimku tučnjave na Platku, iz drugog kuta. Ranije je za Dnevnik.hr pročelnik HGSS-a Rijeka Marko Andrić rekao kako je "čuo da postoji još jedna snimka", koja, kako kaže, prikazuje kako je cijela tučnjava započela. 

Na snimci se vidi kako tučnjavu udarcem započinje osoba u bijeloj jakni, a druga osoba pada na pod. Kreće naguravanje i tučnjava još dvoje ljudi. Osoba u zelenim hlačama, pripadnik HGSS-a koji se vidi i na početku sukoba dobiva, kako se čini, udarac nogom i pada na pod. 

Zatim dobiva još jedan udarac nogom u glavu nakon čega pada, a ljudi mu kreću pružati pomoć. 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Covid-20 04.02.2023.

    Šerića ću slušati, muljatorom nad muljatorima.

  • ptica neznalica 04.02.2023.

    Šteta što ovaj odvjetnik nije zaposlen u policiji

  • 04.02.2023.

    Dabogda te divljake ista sudbina zadesila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare