News

Komentari 71

DORH je naredio dodatne izvide za slučaj tučnjave na Platku!

DORH je naredio dodatne izvide za slučaj tučnjave na Platku!

Riječka policija jučer se oglasila priopćenjem u kojem navode kako HGSS-ovac ipak nije zaradio prijavu, a nakon što su poslali izvješće DORH-u, oni su odlučili ići u dodatne izvide

DORH se oglasio o napadu MMA boraca na HGSS-ovca i čovjeka koji mu je pokušao pomoći na Platku čemu je prethodilo driftanje BMW-om. Iz DORH-a kažu da nisu primili kaznenu prijavu, ali da provode dodatne izvide nakon primitka posebnog policijskog izvješća.

- Državno odvjetništvo ne potvrđuje primitak kaznenih prijava i posebnih izvješća, no zbog velikog interesa javnosti i zaprimljenih više upita za konkretni predmet, odgovaramo da je ovo državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave primorsko-goranske vezano za događaj na Platku od 29. siječnja 2023. Nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon analize zaprimljenog izvješća, odlučilo da je, na temelju članka 206. i 206.g Zakona o kaznenom postupku, potrebno provesti dodatne izvide po okončanju kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka o čemu će biti objavljeno priopćenje na mrežnoj stranici - priopćili su iz DORH-a na svojim stranicama.

Policija: Prijavili smo HGSS-ovca. Isto policija: Nismo ga prijavili!

Policijska uprava primorsko-goranska u četvrtak je Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavila opće posebno izvješće s kompletnom dokumentacijom vezano za događaj od 29. siječnja na skijalištu na Platku.

- Između pet osoba za koje je utvrđeno počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nije riječ o ozlijeđenom pripadniku HGSS-a, kao što je netočno navedeno u objavama pojedinih medija - priopćili su iz PU primorsko-goranska.

Podsjetimo, policija je na konferenciji za medije kazala da je i prijavljen i HGSS-ovac, a sada pak iznose novu tezu.

Izjavu policije o prijavi HGSS-ovcu poslušajte od 5:04 minute.

Objavili snimku tučnjave: Nasilnik nogom udara čovjeka na podu

RTL Danas objavio je snimku tučnjave na Platku. 

Dvojica muškaraca kreću od automobila u snijegu prema čovjeku u crvenoj jakni. Muškarac u crvenoj jakni ulazi u raspravu s muškarcem u bijeloj jakni i kreće naguravanje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Zatim dotrčava osoba u crvenoj jakni i mušku osobu u crnoj jakni s leđa baca na pod. Počinje tučnjava, a u sukob se uključuju i druge osobe. Zabilježen je trenutak u kojem jedan muškarac u crnoj jakni nogom u glavu udara osobu koja sjedi na podu. Osoba u crvenoj jakni priskače u pomoć, kao i žena koja prema muškarcu kreće sa skijaškim štapom.

Ljudi priskaču u pomoć osobi na podu, a u pozadini istovremeno traje tučnjava. Dvije su osobe na podu, jedna u crvenoj jakni ustaje i kreće prema drugoj, no uskače ženska osoba i razdvaja ih. 

Nekoliko trenutaka kasnije u tu situaciju priključuje se više osoba. Dolazi žena koja pokušava prekinuti tučnjavu, a zatim od muškarca u bijeloj jakni dobiva udarac u glavu. 

Najčitaniji članci