To je to što me zanima!

Bizarna ideja iz Slovenije: Dati politički azil Trumpu, a onda i neka zamijeni Janeza Janšu

Ideja Bernarda Brščića najvjerojatnije je ironična reakcija na nedavni tvit potpore Trumpu koji je došao od slovenskog premijera Janeza Janše, u kojemu je on Trumpa proglasio pobjednikom
Vidi originalni članak

Donald Trump bi, ako izgubi izbore, trebao dobiti politički azil u Sloveniji, a potom i počasno državljanstvo i premijerski položaj, prijedlog je jednog slovenskog ekonomista.

Bizarnu ideju o tome kako bi "slovenski zet" mogao pomoći Sloveniji da poveća opseg stranih investicija i neutralizira učinke koronakrize iznio je Bernard Brščić, ekonomist koji je bio državni tajnik u jednoj od ranijih vlada Janeza Janše, ali se kasnije s njim razišao i osnovao Domovinsku ligu (DOM), minornu stranku koja nije imala uspjeha ni na jednim izborima do sada.

TRAŽI SE SRETNIK Najteži posao: Ivanka će morati reći Trumpu da je gotovo i da se mora pomiriti s porazom?

- U stranci DOM smatramo da su nas trenutna ekonomska situacija, kriza europske ideje, te nerješiva migrantska kriza  dovele do toga da je potrebno djelovati i na najodgovornija mjesta u državi postaviti najkompetentnije osobe - naveo je Brščič.

Obrazložio je u ime stranke neobičan prijedlog da se aktualnom američkom predsjedniku u slučaju izbornog poraza ponudi azil u staroj domovini njegove supruge Melanije.

Radi se najvjerojatnije o ironičnoj reakciji na nedavni tvit potpore Trumpu koji je došao od slovenskog premijera Janeza Janše, u kojemu je on  Trumpa proglasio pobjednikom  izbora iako su se rezultati po saveznim državama još debelo prebrojavali, prenosi tjednik "Reporter".

GOTOVO JE?! CNN: Joe Biden je pobijedio!

U Domovinskoj ligi navode da bi Trumpa nakon što ekspresno  primi počasno državljanstvo  Slovenije parlament mogao  proglasiti novim premijerom umjesto Janše, te mu omogućiti da u Sloveniju prenese svoju imovinu i tako privuče još više stranih investicija u državu.

- Budući da stranka DOM želi da Slovenija i svi Slovenci žive u blagostanju, predlažemo vladi da se o našem prijedlogu što prije izjasni i gospodina Trumpa odmah uzme u zaštitu - navodi Domovinska liga, a prenosi ljubljanski tjednik "Reporter".

Idi na 24sata

Komentari 71

  • VLADEK72 08.11.2020.

    A što će sad arhitektica Melani? Do sada je spavala u drugoj sobi, a sada će u drugom stanu.

  • 08.11.2020.

    Slovenci nisu nikad bili slovenci to su srbi i bosanci

  • 08.11.2020.

    fala ti bože da više ne gledam njegovu facu.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare