To je to što me zanima!

Bjelorusi i u 2021. nastavljaju s prosvjedima protiv Lukašenka

Prosvjednici u Bjelorusiji nastavili su i u 2021. tradiciju nedjeljnih prosvjeda protiv predsjednika Aleksandra Lukašenka čiju ostavku zahtijevaju već pet mjeseci.
Vidi originalni članak

Prosvjednici u Bjelorusiji ne odustaju od prosvjeda protiv predsjednika Aleksandra Lukašenka ni u 2021. godini. 

Već pet mjeseci provjedima pokušavaju iznuditi ostavku bjeloruskog predsjednika, a prvi prosvjed u 2021. godini bili su danas.

Neovisni novinski portal tut.by. objavio je videosnimke koje prikazuju prosvjednike s bjeloruskim zastavama kako izvikuju "Dugo živjela Bjelorusija" po ulicama glavnoga grada Minska.

Još nema vijesti o novim uhićenjima, a od početka demonstracija koje su započele u kolovozu, uhićeno je više od 30.000 prosvjednika. 

Prosvjednici su neumorni i i dalje traže isto, ostavku bjeloruskog predsjednika Lukašenka i, kako stoji u objavi oporbene čelnice Svjetlane Tihanovske, 'slobodu od nasilja, puštanje iz zatvora svih političkih zatvorenika te održavanje novih, poštenih izbora'.

Predsjednik Aleksandar Lukašenko (66) na vlasti je od 1994. godine, a u zadnjih nekoliko mjeseci susreće se s velikim otporom bjeloruskog naroda koji ga želi maknuti s vlasti.

Iako ga Europska Unija više ne priznaje kao predsjednika, Lukašenko tvrdi da je dobio zadnje izbore s 80,1 posto glasove te odbija otići s vlasti. 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • totalnoodvaljen 03.01.2021.

    A šta vi čekate? Da lokalni Lukašenko rikne od starosti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare